Narancsos-gesztenyés tiramisu


Hozzávalók
Narancsos-gesztenyés tiramisu
Elkészítés
Elkészítés
2. A gesztenyepürét simára eldolgozzuk a rummal és 1 dl tejszínnel. A maradék 3 dl tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, és apránként-óvatosan összeforgatjuk a gesztenyemasszával.12 db babapiskótát egyenként, gyors mozdulatokkal megmártunk a likőrös narancslében, és közepes méretű, négyszögletes tálba, szép szorosan lerakjuk. Tetejükre simítjuk a krém felét, megszórjuk a felaprózott narancs felével, aztán a maradék narancslébe forgatott babapiskóták, a maradék narancs és krém következik.
3. A tálat lazán, de gondosan letakarjuk, 6-8 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a félretett 1 db narancsot héjastul elnegyedeljük, felszeleteljük, az esetleges magokat eltávolítjuk.
4. Vastagon meghintjük a krém tetejét kakaóporral, a narancsdarabkákkal díszítjük, és kockákra vágva, a citromfűlevélkékkel díszítve tálaljuk. Gyors, egyszerű, elronthatatlan!



Narancsos-gesztenyés tiramisu
Hozzávalók
Narancsos-gesztenyés tiramisu
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A gesztenyepürét simára eldolgozzuk a rummal és 1 dl tejszínnel. A maradék 3 dl tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, és apránként-óvatosan összeforgatjuk a gesztenyemasszával.12 db babapiskótát egyenként, gyors mozdulatokkal megmártunk a likőrös narancslében, és közepes méretű, négyszögletes tálba, szép szorosan lerakjuk. Tetejükre simítjuk a krém felét, megszórjuk a felaprózott narancs felével, aztán a maradék narancslébe forgatott babapiskóták, a maradék narancs és krém következik.
3. A tálat lazán, de gondosan letakarjuk, 6-8 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a félretett 1 db narancsot héjastul elnegyedeljük, felszeleteljük, az esetleges magokat eltávolítjuk.
4. Vastagon meghintjük a krém tetejét kakaóporral, a narancsdarabkákkal díszítjük, és kockákra vágva, a citromfűlevélkékkel díszítve tálaljuk. Gyors, egyszerű, elronthatatlan!
Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?