sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos-gesztenyés tiramisu

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Narancsos-gesztenyés tiramisu

50 dkg cukrozott gesztenyepüré (mélyhűtött)
5 db narancs
1/2 dl narancslikőr
1/2 dl rum
4 dl tejszín
24 db (kb. 20 dkg) babapiskóta
pár citromfűbóbita

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A gesztenyepürét szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A narancsokat megmossuk, egyet félreteszünk a díszítéshez, kettőt meghámozunk, kifilézünk és felaprózunk, a maradék kettő levét kinyomjuk és átszűrjük, elkeverjük a likőrrel.
2. A gesztenyepürét simára eldolgozzuk a rummal és 1 dl tejszínnel. A maradék 3 dl tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, és apránként-óvatosan összeforgatjuk a gesztenyemasszával.12 db babapiskótát egyenként, gyors mozdulatokkal megmártunk a likőrös narancslében, és közepes méretű, négyszögletes tálba, szép szorosan lerakjuk. Tetejükre simítjuk a krém felét, megszórjuk a felaprózott narancs felével, aztán a maradék narancslébe forgatott babapiskóták, a maradék narancs és krém következik.
3. A tálat lazán, de gondosan letakarjuk, 6-8 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a félretett 1 db narancsot héjastul elnegyedeljük, felszeleteljük, az esetleges magokat eltávolítjuk.
4. Vastagon meghintjük a krém tetejét kakaóporral, a narancsdarabkákkal díszítjük, és kockákra vágva, a citromfűlevélkékkel díszítve tálaljuk. Gyors, egyszerű, elronthatatlan!

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!