Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancsos töltött muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Narancsos töltött muffin

10 dkg lágy margarin
10 dkg porcukor
2 tojás
1 dl tej
20 dkg liszt
1 ek. kandírozott narancshéj vagy 1 narancs reszelt héja
pici só

Töltelék:

3 ek. cukor
3 dl narancslé (ha édesített, akkor nem kell cukor)

Tetejére:

2 ek. porcukor
1 ek. narancslé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A muffinformát előkészítjük, ha nincs papírkosárka, kizsírozzuk, lisztezzük.
A pudingot elvegyítjük a cukorral, előbb 2-3 kanál narancslevet, majd a többit is hozzáadva, lassú tűzön állandó kevergetés közben felfőzzük. Ha lehűlt, habzsákba tesszük.

Elkészítés

Mixerrel a margarint a cukorral kikeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, tovább keverjük. Több részben, felváltva adjuk hozzá a tejet és a sütőporos lisztet, utoljára a narancshéjat is beleforgatjuk.
Minden formába egy-egy evőkanál masszát teszünk, majd a habzsákba töltött narancsos pudingból nyomunk egy jó kávéskanálnyit mindegyikre. Ha ezzel készen vagyunk, a maradék masszát egyenlően elosztva befedjük a pudingot.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Még melegen cukormázzal lekenjük.
Miután kihűltek, díszítésnek a tetejükre is nyomunk a pudingból.

Tálalás

Ebből a mennyiségből 12 darab lesz.

Alternatív elkészítés

Más ízesítésű puddingal, vagy keményebb lekvárral is lehet tölteni a muffinokat
Narancsos töltött muffin Narancsos töltött muffin Narancsos töltött muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
26 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!