Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Néger kocka

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Néger kocka

3 tojássárgája
10 dkg olvasztott vaj
15 dkg cukor
25 dkg liszt
2,5 dl tej
3-4 tojásfehérje
15 dkg cukor
1 citrom leve

Csoki készítése:

10 dkg cukor
fél dl tej
10 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojást a vajjal és a cukorral habosra kikeverem, majd hozzáadom a kakaós sütőporos lisztet és a tejjel szép simára kikeverem. Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe 160- 170 fokon megsütöm. Amikor kisült még melegen sárgabarack lekvárral lekenem.
A fehérjét gőz felett csipet sóval és 1 kanál hideg vízzel cukor és citrom hozzáadásával kemény habbá felverem, majd a lekváros lapra ráteszem. A tetejére csokit teszek.
Csoki készítése:
A margarin kivételével a hozzávalókat kis tűzön felfőzöm, kicsit besűrítem, majd a tűzről leveszem és hozzáadom a margarint, ezt a sűrű csokit a hab tetejére rákenem. Fehér olvasztott csokival díszítettem.
Néger kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
74 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!