
Négylapos a szódabikarbónás tasakról


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Majd vékony lappá nyújtjuk őket és egyenként sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet: A pudingot megfőzzük a tejjel, a cukorral és a 6 darab tojás sárgájával. Majd mikor még meleg, belekeverjük a kockára vágott vajat. Legvégül bele keverjük a tojás fehérjét.
Az első lapot tálcára tesszük, és még melegen rákenjük a pudingos krém 1/4-ét. Majd jöhet a következő lap. Erre ismét puding, majd megint lap, majd megint puding, és a tetejére a negyedik lap. Kb. kettő óra alatt a lapok megpuhulnak, és már szeletelhetjük is. Isteni finom, és nagyon alacsony áron elkészíthető egy nagyobb adag!



Négylapos a szódabikarbónás tasakról
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Majd vékony lappá nyújtjuk őket és egyenként sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet: A pudingot megfőzzük a tejjel, a cukorral és a 6 darab tojás sárgájával. Majd mikor még meleg, belekeverjük a kockára vágott vajat. Legvégül bele keverjük a tojás fehérjét.
Az első lapot tálcára tesszük, és még melegen rákenjük a pudingos krém 1/4-ét. Majd jöhet a következő lap. Erre ismét puding, majd megint lap, majd megint puding, és a tetejére a negyedik lap. Kb. kettő óra alatt a lapok megpuhulnak, és már szeletelhetjük is. Isteni finom, és nagyon alacsony áron elkészíthető egy nagyobb adag!


Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?