Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Négylapos a szódabikarbónás tasakról

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

500 g liszt
140 g cukor
100 g Rama
1 dl tej
1 csomag Dr. Oetker Szalalkáli
2 db egész tojás

Krém:

150 g Rama
12 csapott evőkanál cukor
12 dl tej
6 db egész tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, a cukrot, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, és a 2 egész tojást egy nagyobb tálba tesszük. A tejbe belekeverjük a szalalkálit, majd a lisztes keverékhez adjuk. A tésztát jól összegyúrjuk, majd négy egyenlő részre osztjuk (Én le is mértem őket).
Majd vékony lappá nyújtjuk őket és egyenként sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet: A pudingot megfőzzük a tejjel, a cukorral és a 6 darab tojás sárgájával. Majd mikor még meleg, belekeverjük a kockára vágott vajat. Legvégül bele keverjük a tojás fehérjét.
Az első lapot tálcára tesszük, és még melegen rákenjük a pudingos krém 1/4-ét. Majd jöhet a következő lap. Erre ismét puding, majd megint lap, majd megint puding, és a tetejére a negyedik lap. Kb. kettő óra alatt a lapok megpuhulnak, és már szeletelhetjük is. Isteni finom, és nagyon alacsony áron elkészíthető egy nagyobb adag!
Négylapos a szódabikarbónás tasakról Négylapos a szódabikarbónás tasakról

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
62 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!