Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Német kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Német kuglóf

16 dkg puha margarin
40 dkg cukor
4 db tojás
1,5 dl tej
40 dkg liszt
2 ek. vanília aroma
1 citrom lereszelt héja
1 narancs lereszelt héja
1 csipetnyi só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sütőporos lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot. Beledolgozzuk a puha margarint is.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből a só hozzáadásával kemény habot verünk, a sárgákat felhabosítjuk.
A habos tojássárgákat a lisztes keverékhez öntjük, majd a tejjel lazítjuk.
A felvert tojásfehérjével is elkeverjük.
Vaníliaaromával, reszelt citrom és narancshéjjal ízesítjük.
Kuglófformába öntve megsütjük.

Alternatív elkészítés

Kivajazott, lisztezett formába öntjük.
Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni, hogy szakadás mentesen tudjuk kiszedni a formából!
Német kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!