
Nevenincs krémes


Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Kettéosztjuk, az egyik lapot tepsiben megsütjük, majd félretesszük. Ugyanebbe a tepsibe tesszük a másik kinyújtott lapot, amit megkenünk tetszés szerinti lekvárral.
Erre jön a töltelék:
Tojások fehérjéből habot készítünk, félre tesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a diót, amiben elkevertük a kakaóport és a sütőport. Óvatosan összevegyítjük a masszánkat a habbal, majd a lekvárral megkent tésztára öntjük és megsütjük 160-170 fokon.
Krém:
A tejben megfőzzük a pudingot, hűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a két masszát összevegyítjük.
Ezzel a krémmel megkenjük, a diós tésztánkat a másik lappal pedig befedjük. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük.
Alternatív elkészítés


Nevenincs krémes
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Kettéosztjuk, az egyik lapot tepsiben megsütjük, majd félretesszük. Ugyanebbe a tepsibe tesszük a másik kinyújtott lapot, amit megkenünk tetszés szerinti lekvárral.
Erre jön a töltelék:
Tojások fehérjéből habot készítünk, félre tesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a diót, amiben elkevertük a kakaóport és a sütőport. Óvatosan összevegyítjük a masszánkat a habbal, majd a lekvárral megkent tésztára öntjük és megsütjük 160-170 fokon.
Krém:
A tejben megfőzzük a pudingot, hűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a két masszát összevegyítjük.
Ezzel a krémmel megkenjük, a diós tésztánkat a másik lappal pedig befedjük. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?