Nevenincs krémes
Hozzávalók
Tészta:
20 dkg liszt
16 dkg margarin
1 tojássárgája
csipet só
3 ek. langyos tej
1/2 cs. Dr. Oetker Sütőpor
3 ek. porcukor
Töltelék:
3 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
15 dkg darált dió
4 tojás és a tojásfehérje (ami a tésztából megmaradt)
20 dkg cukor
1 cs. Dr. Oetker Sütőpor
Krém:
1/2 liter tej
2 cs. Dr. oetker Eredeti Puding vaníliaízű
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
Elkészítés
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy-két órát a hűtőben pihentetjük.
Kettéosztjuk, az egyik lapot tepsiben megsütjük, majd félretesszük. Ugyanebbe a tepsibe tesszük a másik kinyújtott lapot, amit megkenünk tetszés szerinti lekvárral.
Erre jön a töltelék:
Tojások fehérjéből habot készítünk, félre tesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a diót, amiben elkevertük a kakaóport és a sütőport. Óvatosan összevegyítjük a masszánkat a habbal, majd a lekvárral megkent tésztára öntjük és megsütjük 160-170 fokon.
Krém:
A tejben megfőzzük a pudingot, hűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a két masszát összevegyítjük.
Ezzel a krémmel megkenjük, a diós tésztánkat a másik lappal pedig befedjük. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük.
Kettéosztjuk, az egyik lapot tepsiben megsütjük, majd félretesszük. Ugyanebbe a tepsibe tesszük a másik kinyújtott lapot, amit megkenünk tetszés szerinti lekvárral.
Erre jön a töltelék:
Tojások fehérjéből habot készítünk, félre tesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a diót, amiben elkevertük a kakaóport és a sütőport. Óvatosan összevegyítjük a masszánkat a habbal, majd a lekvárral megkent tésztára öntjük és megsütjük 160-170 fokon.
Krém:
A tejben megfőzzük a pudingot, hűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a két masszát összevegyítjük.
Ezzel a krémmel megkenjük, a diós tésztánkat a másik lappal pedig befedjük. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük.
Alternatív elkészítés
Én nem bírtam várni másnapig :D Pár óra hűtés után felvágtam, igaz kicsit törékenyebb volt a lap.
Kedvencnek jelölöm
Nevenincs krémes
Hozzávalók
Tészta:
20 dkg liszt
16 dkg margarin
1 tojássárgája
csipet só
3 ek. langyos tej
1/2 cs. Dr. Oetker Sütőpor
3 ek. porcukor
Töltelék:
15 dkg darált dió
4 tojás és a tojásfehérje (ami a tésztából megmaradt)
20 dkg cukor
1 cs. Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és egy-két órát a hűtőben pihentetjük.
Kettéosztjuk, az egyik lapot tepsiben megsütjük, majd félretesszük. Ugyanebbe a tepsibe tesszük a másik kinyújtott lapot, amit megkenünk tetszés szerinti lekvárral.
Erre jön a töltelék:
Tojások fehérjéből habot készítünk, félre tesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a diót, amiben elkevertük a kakaóport és a sütőport. Óvatosan összevegyítjük a masszánkat a habbal, majd a lekvárral megkent tésztára öntjük és megsütjük 160-170 fokon.
Krém:
A tejben megfőzzük a pudingot, hűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a két masszát összevegyítjük.
Ezzel a krémmel megkenjük, a diós tésztánkat a másik lappal pedig befedjük. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük.
Kettéosztjuk, az egyik lapot tepsiben megsütjük, majd félretesszük. Ugyanebbe a tepsibe tesszük a másik kinyújtott lapot, amit megkenünk tetszés szerinti lekvárral.
Erre jön a töltelék:
Tojások fehérjéből habot készítünk, félre tesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a diót, amiben elkevertük a kakaóport és a sütőport. Óvatosan összevegyítjük a masszánkat a habbal, majd a lekvárral megkent tésztára öntjük és megsütjük 160-170 fokon.
Krém:
A tejben megfőzzük a pudingot, hűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a két masszát összevegyítjük.
Ezzel a krémmel megkenjük, a diós tésztánkat a másik lappal pedig befedjük. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük.
Alternatív elkészítés
Én nem bírtam várni másnapig :D Pár óra hűtés után felvágtam, igaz kicsit törékenyebb volt a lap.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?