Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Névnapi torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

9 tojás
9 ek. cukor
9 ek. liszt

Krémhez:

5 egész tojás
15 dkg cukor
10 dkg rumba áztatott mazsola
10 dkg cukrozott gyümölcs
3 dl tej
4 dl tejszín

Díszéteshez:

kb. 80-90 dkg fondant
színezék
2 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból kb. 28 cm formába piskótát sütünk. Ha kihűlt, 3 vagy 4 lapra vágjuk. A krémhez az egész tojásokat, a tejjel, cukorral, vanillincukorral, gőz fölött sűrűre verjük. A végén hozzáadjuk a kevés forró vízben felolvasztott és átszűrt zselatint. A tűzről levéve, addig kevergetjük, amíg kihűlt, de még nem dermedt meg. Ekkor hozzáadjuk az enyhén cukrozott és habbá vert tejszínt, és könnyedén elvegyítjük. A lapokat megtöltjük a krémmel, megszórjuk a mazsolával és az apróra vagdalt cukrozott gyümölccsel. Kevés krémet hagyva, hogy a torta külsejét vékonyan be tudjuk vonni. Hűtőbe tesszük kicsit dermedni, majd a fondant kinyújtjuk, beborítjuk vele a tortát. A tejszínt kemény habbá verjük, és ízlés szerint díszítjük.

Tálalás

16 szelet

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, fogyasztás előtt jól hűtsük le!

Alternatív elkészítés

Bevonhatjuk a tortát tejszínnel is, de akkor még további 0,5 liter szükséges hozzá.
Névnapi torta Névnapi torta Névnapi torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!