Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

New York-i sajttorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Az alaphoz:

1,5 csésze kekszmorzsa (kb. a 180 g-os csomagolású Győri Édes keksz)
2 ek. cukor
55 g olvasztott vaj

A töltelékhez:

1000 g tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
225 g cukor
1 tk. vanília kivonat
250 ml tejföl (500 g-ból mérjük ki)
4 tojás

A tejfölös mázhoz:

a maradék tejföl az 500 g-ból
2 ek. cukor
1 tk. vanília kivonat

Tálaláshoz:

Gyümölcs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Béleljünk ki egy kb. 33x23 cm-es tepsit alufóliával. A sütőt melegítsük elő 160°C-ra.

Elkészítés

Keverjük össze az alaphoz a kekszmorzsát, a cukrot és az olvasztott vajat egy tálban, és nyomkodjuk a tepsi aljába.
Egy nagy keverőtálban keverjük ki a krémsajtot a cukorral és a vanília kivonattal egy elektromos habverővel alacsony fokozaton. Keverjük hozzá a tejfölt is. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, de csak addig keverjük, amíg elvegyülnek. Ha túl sok levegő kerül a masszába, sülés közben megrepedezik a teteje.
Öntsük a keveréket a kekszes alapra, és tegyük be a sütőbe kb. 40 percre.
Amíg sül a süti keverjük ki a maradék tejfölt a cukorral és a vaníliával. Amint letelt a 40 perc, kenjük a mázat a torta tetejére, és toljuk vissza a sütőbe kb. 10 percre.
Hagyjuk egy rácson teljesen kihűlni, majd fedjük le alufóliával, és tegyük hűtőbe legalább 4 órára, de legjobb, ha egy egész éjszakára.
Vágjuk 16 szeletre, és a gyümölcsökkel tálaljuk.

Tálalás

16 szelet lesz belőle.

Tárolás

Hűtőben tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Fontos, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen, mert csak akkor tudjuk igazán simára keverni a masszát. Ne süssük túl a sajttortát! Ha a tepsit gyengéden megrázzuk, a közepének még lágynak kell lennie.
New York-i sajttorta New York-i sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!