Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nutellás csavart csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Nutellás csavart csiga

50 dkg liszt
2 tojás
kb. 2 dl tej
2 ek. vaj
3 dkg élesztő
3 ek. cukor
fél üveg nutella
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Fél dl langyos tejbe beleteszünk 1 kk. cukrot és az élesztőt, meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
A lisztbe beletesszük az egész tojást, sót, maradék cukrot, vajat, a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel jól eldolgozzuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha kész, két egyforma téglalapot nyújtunk belőle, és az első lapot megkenjük Nutellával, ráhelyezzük a másik lapot.
5 centi hosszú lapokat vágunk belőle, mindegyiket megcsavarjuk, és csiga alakban feltekerjük.
Meleg sütőben kisütjük.
Nutellás csavart csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
69 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!