
Nutellás csavart csiga


Hozzávalók
Nutellás csavart csiga
Elkészítés
Elkészítés
A lisztbe beletesszük az egész tojást, sót, maradék cukrot, vajat, a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel jól eldolgozzuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha kész, két egyforma téglalapot nyújtunk belőle, és az első lapot megkenjük Nutellával, ráhelyezzük a másik lapot.
5 centi hosszú lapokat vágunk belőle, mindegyiket megcsavarjuk, és csiga alakban feltekerjük.
Meleg sütőben kisütjük.


Nutellás csavart csiga
Hozzávalók
Nutellás csavart csiga
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztbe beletesszük az egész tojást, sót, maradék cukrot, vajat, a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel jól eldolgozzuk.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha kész, két egyforma téglalapot nyújtunk belőle, és az első lapot megkenjük Nutellával, ráhelyezzük a másik lapot.
5 centi hosszú lapokat vágunk belőle, mindegyiket megcsavarjuk, és csiga alakban feltekerjük.
Meleg sütőben kisütjük.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?