Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nutellás nudli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Nutellás nudli

1 kg főtt krumpli
2 evőkanál olaj
1 tojás
30 dkg liszt
nutella
Valamint pirított zsemlemorzsa a hempergetéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A krumplit megpucoljuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Jól összetörjük, majd a többi hozzávalóval együtt jól kikeverjük. (Én kézzel csináltam, így könnyebb volt kidolgozni. (ha úgy érezzük, hogy a tészta túl híg, tegyünk még bele lisztet. Ha túl kemény, pici tejjel lehet puhítani)
Miután a tészta pihent 30 percet, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél cm vékonyra. Felvágjuk vastagabb (nálam kb. 2-2,5 cm) csíkokra, és megkenjük a közepét nutellával. Ezután feltekerjük/összehajtjuk és kicsit megformázzuk. Majd késsel 4-5 cm-enként elvágjuk. Úgy is lehet, hogy a tésztát felkockázzuk, és mindegyik kocka közepére teszünk nutellát, és golyót formálunk belőle, majd kézzel kicsit megnyújtjuk. Majd forrásban lévő vízbe tesszük (Én tettem bele pici olajat, hogy ne ragadjanak össze) és addig főzzük, míg a nudlik feljönnek a víz tetejére. Ha feljöttek, még 1 percig főzzük, majd olajon megpirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Melegen tálaljuk.
Nutellás nudli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!