
Nutellás nudli


Hozzávalók
Nutellás nudli
Elkészítés
Elkészítés
Miután a tészta pihent 30 percet, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél cm vékonyra. Felvágjuk vastagabb (nálam kb. 2-2,5 cm) csíkokra, és megkenjük a közepét nutellával. Ezután feltekerjük/összehajtjuk és kicsit megformázzuk. Majd késsel 4-5 cm-enként elvágjuk. Úgy is lehet, hogy a tésztát felkockázzuk, és mindegyik kocka közepére teszünk nutellát, és golyót formálunk belőle, majd kézzel kicsit megnyújtjuk. Majd forrásban lévő vízbe tesszük (Én tettem bele pici olajat, hogy ne ragadjanak össze) és addig főzzük, míg a nudlik feljönnek a víz tetejére. Ha feljöttek, még 1 percig főzzük, majd olajon megpirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Melegen tálaljuk.


Nutellás nudli
Hozzávalók
Nutellás nudli
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Miután a tészta pihent 30 percet, lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. fél cm vékonyra. Felvágjuk vastagabb (nálam kb. 2-2,5 cm) csíkokra, és megkenjük a közepét nutellával. Ezután feltekerjük/összehajtjuk és kicsit megformázzuk. Majd késsel 4-5 cm-enként elvágjuk. Úgy is lehet, hogy a tésztát felkockázzuk, és mindegyik kocka közepére teszünk nutellát, és golyót formálunk belőle, majd kézzel kicsit megnyújtjuk. Majd forrásban lévő vízbe tesszük (Én tettem bele pici olajat, hogy ne ragadjanak össze) és addig főzzük, míg a nudlik feljönnek a víz tetejére. Ha feljöttek, még 1 percig főzzük, majd olajon megpirított zsemlemorzsában megforgatjuk. Melegen tálaljuk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?