Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Nyitott könyv

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg porcukor
80 dkg liszt
40 dkg margarin
4 db tojás
4 kk. szódabikarbóna

Krém:

1 l tej
6 dkg liszt
50 dkg margarin
50 dkg porcukor
1 vanília rúd
rum ízlés szerint

Díszítés:

virágok
cukorgyöngy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kigömbölyítjük, s egy órára hűtőbe tesszük pihenni.
A krémhez a pudingot és a lisztet csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, a maradék tejet, s kikapart vaníliával felmelegítjük. Majd összeöntjük és pudingot főzünk, hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukrot kihabosítom a puha margarinnal, s apránként elegyítem a pudinggal (a puding kerül a margarinhoz!), végül rummal ízesítem.
A tésztát 8 egyforma részre osztom, minden kinyújtom akkorára, hogy egy tepsi hátán meg tudjuk sütni őket. Érdemes sütőpapíron kinyújtani, könnyebb vele dolgozni. Nagyon hamar megsülnek, 8 percnél több nem is kell nekik!
Miután kihűltek a lapok egyenletesen betöltjük őket a krémmel. Úgy osszuk el, hogy a tetejére NEM kell krém!
Alufóliával letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kifaragjuk a tortát.
Vajkrémmel (porcukor és vaj 1:1 arányú keveréke) lekenjük, s marcipánnal bevonjuk. Marcipán virágokkal, s egyéb motívumokkal díszíthetjük!

Alternatív elkészítés

A torta "tippmixes" részét Negerne alkotása ihlette! Nagyon szépen köszönöm az ötletet! Hatalmas sikert arattam vele!!! :)
Nyitott könyv Nyitott könyv Nyitott könyv

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!