
Nyitott könyv


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a pudingot és a lisztet csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, a maradék tejet, s kikapart vaníliával felmelegítjük. Majd összeöntjük és pudingot főzünk, hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukrot kihabosítom a puha margarinnal, s apránként elegyítem a pudinggal (a puding kerül a margarinhoz!), végül rummal ízesítem.
A tésztát 8 egyforma részre osztom, minden kinyújtom akkorára, hogy egy tepsi hátán meg tudjuk sütni őket. Érdemes sütőpapíron kinyújtani, könnyebb vele dolgozni. Nagyon hamar megsülnek, 8 percnél több nem is kell nekik!
Miután kihűltek a lapok egyenletesen betöltjük őket a krémmel. Úgy osszuk el, hogy a tetejére NEM kell krém!
Alufóliával letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kifaragjuk a tortát.
Vajkrémmel (porcukor és vaj 1:1 arányú keveréke) lekenjük, s marcipánnal bevonjuk. Marcipán virágokkal, s egyéb motívumokkal díszíthetjük!
Alternatív elkészítés




Nyitott könyv
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a pudingot és a lisztet csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, a maradék tejet, s kikapart vaníliával felmelegítjük. Majd összeöntjük és pudingot főzünk, hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukrot kihabosítom a puha margarinnal, s apránként elegyítem a pudinggal (a puding kerül a margarinhoz!), végül rummal ízesítem.
A tésztát 8 egyforma részre osztom, minden kinyújtom akkorára, hogy egy tepsi hátán meg tudjuk sütni őket. Érdemes sütőpapíron kinyújtani, könnyebb vele dolgozni. Nagyon hamar megsülnek, 8 percnél több nem is kell nekik!
Miután kihűltek a lapok egyenletesen betöltjük őket a krémmel. Úgy osszuk el, hogy a tetejére NEM kell krém!
Alufóliával letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kifaragjuk a tortát.
Vajkrémmel (porcukor és vaj 1:1 arányú keveréke) lekenjük, s marcipánnal bevonjuk. Marcipán virágokkal, s egyéb motívumokkal díszíthetjük!
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?