
Ökörszem


Hozzávalók
Ökörszem
Töltelék:
Hab:
Elkészítés
Elkészítés
A cipókat egyenként kisodorjuk 38 x 20 cm széles csíkokra. A széleket 4 cm szélesen megkenjük baracklekvárral és mindkét szélét befele sodorjuk, a közepébe tesszük tojásfehérjével felvert cukros diót. A másik csíkot meggy lekvárral kenjük és a mákos töltelékkel töltjük a közepébe. A harmadik rúd fele mákos a másik fele diós lesz.
Alternatív elkészítés






Ökörszem
Hozzávalók
Ökörszem
Töltelék:
Hab:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A cipókat egyenként kisodorjuk 38 x 20 cm széles csíkokra. A széleket 4 cm szélesen megkenjük baracklekvárral és mindkét szélét befele sodorjuk, a közepébe tesszük tojásfehérjével felvert cukros diót. A másik csíkot meggy lekvárral kenjük és a mákos töltelékkel töltjük a közepébe. A harmadik rúd fele mákos a másik fele diós lesz.
Alternatív elkészítés





Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?