Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ökörszem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Ökörszem

50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
15 dkg zsír
2 evőkanál cukor
csipet só
3 tojássárgája

Töltelék:

20 dkg baracklekvár
20 dkg meggy lekvár

Hab:

5 tojásfehérje
25 dkg cukor
15 dkg darált dió
15 dkg darált mák
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a zsírral elmorzsolt liszthez és hozzáadjuk a tojások sárgáját összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk.
A cipókat egyenként kisodorjuk 38 x 20 cm széles csíkokra. A széleket 4 cm szélesen megkenjük baracklekvárral és mindkét szélét befele sodorjuk, a közepébe tesszük tojásfehérjével felvert cukros diót. A másik csíkot meggy lekvárral kenjük és a mákos töltelékkel töltjük a közepébe. A harmadik rúd fele mákos a másik fele diós lesz.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom kiadós sütemény. Készíthető csak dióval vagy csak mákkal is sőt kókuszos habbal is.
Ökörszem Ökörszem Ökörszem Ökörszem Ökörszem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!