Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olajos piskóta felvert

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

5 db tojás
25 dkg cukor
1,5 dl tej
0,5 dl olaj
30 dkg liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A lisztet szitáljuk át.
A tejet langyosítsuk meg az olajjal.

Elkészítés

A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a langyos tejjel, az olajjal kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és alaposan összekeverjük. Majd végül hozzáadjuk a fehérjehabot is.
Egy 26 cm-es tortakarikában vagy egy 27×27 cm-es keretben süthetünk vastagabb lapot, amit 3 részre vágva bármilyen krémmel megtölthetünk.
Sütés 170 fokon légkeveréses sütőben 35-40 perc.
Olajos piskóta felvert Olajos piskóta felvert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!