Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós csokis piskóta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Omlós csokis piskóta

4 tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
12 dkg vaj
csipetnyi só
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A tojásfehérjéket verd habbá, majd keverd bele a sót.
2. A csokoládét törd darabokra, és vízgőz fölött a vajjal együtt olvaszd meg.
3. A tojássárgákat keverd világosra a cukorral, majd állandóan kevergetve add hozzá a csokis vajat.
4. A sütőport vegyítsd össze a liszttel, majd szitáld bele a csokis masszába.
5. Óvatosan forgasd hozzá a tojáshabot.
6. Öntsd bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd készre az előmelegített 180 fokos sütőben.
Tűpróbával ellenőrizd!

Alternatív elkészítés

Ha egy kicsivel csokisabb piskótát szeretnél, akkor 20 dkg olvasztott étcsokit tegyél bele. Ha így készíted, elég a tetejét porcukrozni és már lehet is fogyasztani.
Omlós csokis piskóta Omlós csokis piskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!