Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós sajtos rúd

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Omlós sajtos rúd

30 dkg finom liszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
25 dkg margarin (vagy vaj)
1 dl tej
2-3 dkg élesztő
1 tk. cukor
1 tk. só
1 tojás a kenéshez
sajt
szezámmag vagy más mag (ízlés szerint)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

2-3 tepsit kibélelünk sütőpapírral. Mivel gyorsan megsül, érdemes előkészíteni mindet.

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut, a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval.
Beleöntjük a tejet, és eldolgozzuk. Ha szükséges, tehetünk hozzá még tejet vagy tejfölt. Ne legyen túl lágy a tészta, maradjon jól nyújtható.
Hagyjuk kelni, legalább 30 percet.
Kinyújtjuk kb.1,5 cm vastagra, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, valamilyen maggal ízlés szerint, és kis rudacskákra vágjuk.
A sütőt 200°C-ra melegítjük, majd a rudakat a forró sütőbe tesszük, és szép aranyszínűre sütjük. Ez kb. 10-15 perc.
Ha odakapna, az sem baj, mert nem lesz tőle kemény, csak ropogósabb, tehát ha valaki barnábban (pirosabban) szereti, úgy is finom.

Tálalás

Kb. 2-2,5 gáztepsire való mennyiség.

Alternatív elkészítés

Akkor is elkészíthető, ha véletlen nincs tojás otthon. Érdemes a sósságát egy kóstolással ellenőrizni még kelesztés előtt.
Omlós sajtos rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
69 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!