Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós szilvás pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Omlós szilvás pite

500 g liszt
100 g cukor
200 g zsír
1 tojás
1 kisdoboz tejföl
1, 20 dkg szilva
cukor
Fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szilvát kimagozzuk és darabokra vágjuk. Kevés vízzel és cukorral főni tesszük (cukor ízlés szerint)
Amikor szinte puha hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport. Hozzáadjuk a fahéjat is.
Pár percig még főzzük, amíg besűrűsödik. Hűlni tesszük.
Összegyúrjuk a tésztához valókat: a sütőporral elkevert lisztet, zsírt, tojást, tejfölt, cukrot
A tészta ne legyen kemény. Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára
Akkor kettőbe vágjuk.
Kinyújtjuk az első lapot és kiolajozott és lisztezett tepsibe tesszük. Ráborítjuk a szilvas masszát.
Utána kinyújtjuk a második lapot és ráhelyezzük a szilvára.
A széleit elegyengetjük egy késsel, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Közepes tűznél sütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral.

Alternatív elkészítés

El lehet készíteni más gyümölccsel is vagy tehéntúróval, ordával.
Omlós szilvás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!