
Omlós szilvás pite


Hozzávalók
Omlós szilvás pite
Elkészítés
Elkészítés
Amikor szinte puha hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport. Hozzáadjuk a fahéjat is.
Pár percig még főzzük, amíg besűrűsödik. Hűlni tesszük.
Összegyúrjuk a tésztához valókat: a sütőporral elkevert lisztet, zsírt, tojást, tejfölt, cukrot
A tészta ne legyen kemény. Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára
Akkor kettőbe vágjuk.
Kinyújtjuk az első lapot és kiolajozott és lisztezett tepsibe tesszük. Ráborítjuk a szilvas masszát.
Utána kinyújtjuk a második lapot és ráhelyezzük a szilvára.
A széleit elegyengetjük egy késsel, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Közepes tűznél sütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral.
Alternatív elkészítés


Omlós szilvás pite
Hozzávalók
Omlós szilvás pite
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amikor szinte puha hozzáadjuk a kevés vízzel feloldott pudingport. Hozzáadjuk a fahéjat is.
Pár percig még főzzük, amíg besűrűsödik. Hűlni tesszük.
Összegyúrjuk a tésztához valókat: a sütőporral elkevert lisztet, zsírt, tojást, tejfölt, cukrot
A tészta ne legyen kemény. Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára
Akkor kettőbe vágjuk.
Kinyújtjuk az első lapot és kiolajozott és lisztezett tepsibe tesszük. Ráborítjuk a szilvas masszát.
Utána kinyújtjuk a második lapot és ráhelyezzük a szilvára.
A széleit elegyengetjük egy késsel, hogy a töltelék ne folyjon ki.
Közepes tűznél sütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?