Omlós vajas szív alakú keksz
Hozzávalók
Omlós vajas szív alakú keksz
A színes cukorhoz színenként:
Elkészítés
Elkészítés
Lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk őket és kiszúróval 2 féle méretű szívformákat szaggatunk belőle. De lehet csak 1 félét is, ha csak simán a szív alakú kekszeket szeretnénk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt épp csak egy pici színt kapjon megsütjük.
Miután megsültek és kihűltek, megkenjük pici tojásfehérjével, ha akarjuk összeragasztjuk a kicsit a nagyobbal, és óvatosan színes cukrokkal szórjuk meg. Majd tálcán hagyjuk picit, hogy megkössenek.
Színes cukor készítése:
A cukrot beletesszük a zacskóba, ráteszünk pár csepp ételfestéket. (ha úgy gondoljuk a végén, hogy kell még bele akkor nyugodtan)
A zacskó száját összefogva jól összerázzuk, morzsoljuk, nyomorgatjuk egész addig, míg úgy gondoljuk egyenletes színe lett neki.
Egy kicsit nyirkosnak fog tűnni a cukor, de egy tálcára, tiszta konyharuhára téve pár óra alatt kiszikkad. Érdemes előzőnap elkészíteni, hogy szépen kiszáradjon.
Omlós vajas szív alakú keksz
Hozzávalók
Omlós vajas szív alakú keksz
A színes cukorhoz színenként:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk őket és kiszúróval 2 féle méretű szívformákat szaggatunk belőle. De lehet csak 1 félét is, ha csak simán a szív alakú kekszeket szeretnénk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt épp csak egy pici színt kapjon megsütjük.
Miután megsültek és kihűltek, megkenjük pici tojásfehérjével, ha akarjuk összeragasztjuk a kicsit a nagyobbal, és óvatosan színes cukrokkal szórjuk meg. Majd tálcán hagyjuk picit, hogy megkössenek.
Színes cukor készítése:
A cukrot beletesszük a zacskóba, ráteszünk pár csepp ételfestéket. (ha úgy gondoljuk a végén, hogy kell még bele akkor nyugodtan)
A zacskó száját összefogva jól összerázzuk, morzsoljuk, nyomorgatjuk egész addig, míg úgy gondoljuk egyenletes színe lett neki.
Egy kicsit nyirkosnak fog tűnni a cukor, de egy tálcára, tiszta konyharuhára téve pár óra alatt kiszikkad. Érdemes előzőnap elkészíteni, hogy szépen kiszáradjon.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?