Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Omlós vajas szív alakú keksz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Omlós vajas szív alakú keksz

60 dkg liszt
40 dkg Rama
20 dkg porcukor
1 csipet só
4 db tojássárgája
1 db vanília kikapart belseje
vagy 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor

A színes cukorhoz színenként:

4-5 evőkanálnyi cukor
Dr. Oetker Ételszínezék piros (pár csepp)
tízórais zacskó
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk, míg összeáll, majd betesszük a hűtőbe kb. 1 órára, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
Lisztezett deszkára tesszük, kinyújtjuk őket és kiszúróval 2 féle méretű szívformákat szaggatunk belőle. De lehet csak 1 félét is, ha csak simán a szív alakú kekszeket szeretnénk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt épp csak egy pici színt kapjon megsütjük.
Miután megsültek és kihűltek, megkenjük pici tojásfehérjével, ha akarjuk összeragasztjuk a kicsit a nagyobbal, és óvatosan színes cukrokkal szórjuk meg. Majd tálcán hagyjuk picit, hogy megkössenek.
Színes cukor készítése:
A cukrot beletesszük a zacskóba, ráteszünk pár csepp ételfestéket. (ha úgy gondoljuk a végén, hogy kell még bele akkor nyugodtan)
A zacskó száját összefogva jól összerázzuk, morzsoljuk, nyomorgatjuk egész addig, míg úgy gondoljuk egyenletes színe lett neki.
Egy kicsit nyirkosnak fog tűnni a cukor, de egy tálcára, tiszta konyharuhára téve pár óra alatt kiszikkad. Érdemes előzőnap elkészíteni, hogy szépen kiszáradjon.
Omlós vajas szív alakú keksz Omlós vajas szív alakú keksz Omlós vajas szív alakú keksz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
50 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!