Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Orchidea szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

5 tojásfehérje
15 dkg porcukor
15 dkg darált mák
2 ek. liszt

Krém (Sárga):

5 tojássárga
3 dl tej
10 dkg kristálycukor
10 dkg Rama

Krém (Barna):

3 dl Hulala
2 ek. krisztálycukor

Díszítés:

Csokireszelék
színes cukorka vagy olvasztott csoki is csurgatható a tetejére
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőt előmelegítjük 150°C-ra. A 22*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés

Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verem a porcukorral, majd lazán beleforgatom a mákot. A lisztet elkeverem a sütőporral és a fenti masszába forgatom. Sütőpapírral bélelt tepsibe, Kb.: 15-20 perc alatt 150°C-on megsütöm.
Addig elkészítem a sárga krémet. A tejet a cukorral, az 5 tojás sárgájával és a pudingporral sűrűre főzöm. Miután kihűlt a vajjal habosra keverem és a kihűlt tésztára kenem.
A harmadik réteghez a Hulalát a kakaóporral és a cukorral kemény habbá verem. A sárga krém tetejére simítom és hűtőbe teszem Kb.: 1 órára pihenni.
Díszíthetjük csokidarával vagy olvasztott csokival.
Orchidea szelet Orchidea szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!