
Ordás szelet


Hozzávalók
Tésztához:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Az ordát villával összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgát és a tojásfehérje habját. Beleszórjuk a kaprot és ízlés szerint cukrozzuk. Ha az orda édes, kevés cukor kell hozzá.
A tésztából 2 téglalapot serítünk(nyújtunk), mindegyiket megkenjük ordával és a bejglihez hasonlóan feltekerjük. Megkenjük tojással és trapézokat vágunk belőle. Forró lerben(sütőben) megsütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés


Ordás szelet
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az ordát villával összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgát és a tojásfehérje habját. Beleszórjuk a kaprot és ízlés szerint cukrozzuk. Ha az orda édes, kevés cukor kell hozzá.
A tésztából 2 téglalapot serítünk(nyújtunk), mindegyiket megkenjük ordával és a bejglihez hasonlóan feltekerjük. Megkenjük tojással és trapézokat vágunk belőle. Forró lerben(sütőben) megsütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?