Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Orosz teasüti

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Orosz teasüti

45 dkg liszt
30 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 tojássárgája
1/2 citrom reszelt héja, és leve

Ezenkívül:

15 dkg darált dió
5 dkg cukor
pici őrölt fahéj
reszelt citromhéj
méz (amennyivel összeáll a töltelék)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sütőtepsibe zsírpapírt rakunk.

Elkészítés

A linzert a hozzávalókból elkészítjük, majd fóliával letakarva egy napig a hűtőbe tesszük. Fontos, mert másnap könnyebb formázni. Kinyújtjuk a tésztát 1/2 cm vastagra, és 4 cm átmérőjű szaggatóval korongokat készítünk, és tepsibe kellő távolságra egymástól rakjuk őket. A tölteléket elkészítjük, és kis gombócokat formázunk, és a tésztákra tesszük. A tésztából, két kis pálcikát sodrunk, és átlósan rányomjuk a töltelékre, amit kevés vízzel megkenünk azon a helyen, ahol illesztjük. Tetejüket megszórjuk darál dióval, és 180 fokos sütőben 10-14 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

Nagyon kiadós, nekem 30 db lett.

Tárolás

Száraz helyen, sokáig eláll.
Orosz teasüti Orosz teasüti Orosz teasüti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!