
Oroszkrém torta


Hozzávalók
A piskóta:
A tölteléke:
Sárgakrém:
Elkészítés
Előkészítés
1 db tojásból és 5 dkg (2 evőkanál) lisztből és kb. 1,5 dl tejből, gőz fölött készített krém. Jamaicai rum aroma, mazsola (ezeket ízlés szerint adagolva)- a rumot és a mazsolát semmi féle képen nem kéne kihagyni, mert ezek az oroszkrém alapjai. Ettől oroszkrém.
A mazsolát forró vízzel kell felengedni, hogy megszívja magát, és egy kis rumaromát is tegyünk bele. Elég összesen egy üveg Jamaicai rumaromát vennünk, mert ennek elégnek kell lennie a mazsola áztatásához és a töltelék elkészítéséhez.
Elkészítés
A piskótát 3 részre vágjuk, majd betöltjük, de hagyjunk annyit, hogy a külsejét is be tudjuk vonni. A díszítéshez Kb. 3 dl Hulalá tejszínt használjunk. Ezt simán felverjük és a kreativitásunk szerint díszítjük fel.
A sütése: 150-180 fokra előmelegített sütőben Kb. 40-50 percig.
Tálalás


Oroszkrém torta
Hozzávalók
A piskóta:
A tölteléke:
Sárgakrém:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
1 db tojásból és 5 dkg (2 evőkanál) lisztből és kb. 1,5 dl tejből, gőz fölött készített krém. Jamaicai rum aroma, mazsola (ezeket ízlés szerint adagolva)- a rumot és a mazsolát semmi féle képen nem kéne kihagyni, mert ezek az oroszkrém alapjai. Ettől oroszkrém.
A mazsolát forró vízzel kell felengedni, hogy megszívja magát, és egy kis rumaromát is tegyünk bele. Elég összesen egy üveg Jamaicai rumaromát vennünk, mert ennek elégnek kell lennie a mazsola áztatásához és a töltelék elkészítéséhez.
Elkészítés
A piskótát 3 részre vágjuk, majd betöltjük, de hagyjunk annyit, hogy a külsejét is be tudjuk vonni. A díszítéshez Kb. 3 dl Hulalá tejszínt használjunk. Ezt simán felverjük és a kreativitásunk szerint díszítjük fel.
A sütése: 150-180 fokra előmelegített sütőben Kb. 40-50 percig.
Tálalás

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?