Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Oroszkrém torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Tapasztalatot kíván
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskóta:

9 db tojás
18 dkg cukor
22,5 dkg liszt

A tölteléke:

6 dl Hulalá tejszín

Sárgakrém:

1 db tojás
5 dkg (2 evőkanál) liszt
kb. 1,5 dl tej
Jamaicai rum aroma
mazsola (ezeket ízlés szerint adagolva)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Sárgakrém:
1 db tojásból és 5 dkg (2 evőkanál) lisztből és kb. 1,5 dl tejből, gőz fölött készített krém. Jamaicai rum aroma, mazsola (ezeket ízlés szerint adagolva)- a rumot és a mazsolát semmi féle képen nem kéne kihagyni, mert ezek az oroszkrém alapjai. Ettől oroszkrém.
A mazsolát forró vízzel kell felengedni, hogy megszívja magát, és egy kis rumaromát is tegyünk bele. Elég összesen egy üveg Jamaicai rumaromát vennünk, mert ennek elégnek kell lennie a mazsola áztatásához és a töltelék elkészítéséhez.

Elkészítés

A tejszínt felverjük lágy habbá, majd beletesszük a kihűlt sárgakrémet, és ezzel készre verjük. A mazsolát apróra összedaraboljuk, majd azt is beletesszük, majd a rumot is beleöntjük - ízlés szerint-, ezt összekeverjük és már kész is a töltelékünk.
A piskótát 3 részre vágjuk, majd betöltjük, de hagyjunk annyit, hogy a külsejét is be tudjuk vonni. A díszítéshez Kb. 3 dl Hulalá tejszínt használjunk. Ezt simán felverjük és a kreativitásunk szerint díszítjük fel.
A sütése: 150-180 fokra előmelegített sütőben Kb. 40-50 percig.

Tálalás

20 szelethez
Oroszkrém torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
65 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!