Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Oroszkrém torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

7 tojás
14 dkg cukor
17 dkg liszt
fél dl étolaj
fél dl víz

Krém készítése:

6 dl tej
2 kanál cukor
2 dl tejszín
1 narancs húsa
1 doboz mascarpone

Díszítéshez:

4 dl tejszín
2 narancs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá vertem.
A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikevertem.
A két masszát összekevertem és hozzáadtam a sütőporos lisztet.
26 centis kapcsos tortaformába tettem, amit kikentem margarinnal és morzsával meghintettem.
170 fokos sütőben megsütöttem.
Amikor kihűlt a tortaformát lekapcsoltam.
A tortalapot három egyforma lapra felvágtam.
A pudingot a szokásos eljárással felfőztem, és kihűtöttem. A mascarponét kikevertem.
Amikor langyosra kihűlt a felvert tejszínhabbal összekevertem.
A narancs húsát apró darabokra vágtam és a krémbe belekevertem.
A torta alsó lapját megkentem, rátettem a második lapot, ezt is megkentem a krémmel, de még a felső lap tetejére is 3 kanállal hagytam.
A felső lapra a maradékot rásimítottam.
A tejszínt a porcukorral habbá vertem. Ezzel díszítettem fel a tortát.
Az oldalát naranccsal és tejszínhabbal díszítettem.
Oroszkrém torta Oroszkrém torta Oroszkrém torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
67 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!