Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Oroszkrém torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Tésztához:

7 tojás
14 dkg cukor
17 dkg liszt
fél dl étolaj
fél dl víz

Krém készítése:

6 dl tej
2 kanál cukor
2 dl tejszín
1 narancs húsa
1 doboz mascarpone

Díszítéshez:

4 dl tejszín
2 narancs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá vertem.
A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikevertem.
A két masszát összekevertem és hozzáadtam a sütőporos lisztet.
26 centis kapcsos tortaformába tettem, amit kikentem margarinnal és morzsával meghintettem.
170 fokos sütőben megsütöttem.
Amikor kihűlt a tortaformát lekapcsoltam.
A tortalapot három egyforma lapra felvágtam.
A pudingot a szokásos eljárással felfőztem, és kihűtöttem. A mascarponét kikevertem.
Amikor langyosra kihűlt a felvert tejszínhabbal összekevertem.
A narancs húsát apró darabokra vágtam és a krémbe belekevertem.
A torta alsó lapját megkentem, rátettem a második lapot, ezt is megkentem a krémmel, de még a felső lap tetejére is 3 kanállal hagytam.
A felső lapra a maradékot rásimítottam.
A tejszínt a porcukorral habbá vertem. Ezzel díszítettem fel a tortát.
Az oldalát naranccsal és tejszínhabbal díszítettem.
Oroszkrém torta Oroszkrém torta Oroszkrém torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!