Oroszkrém torta
Hozzávalók
Tésztához:
7 tojás
14 dkg cukor
17 dkg liszt
1 tasak Dr. Oetker sütőpor
fél dl étolaj
fél dl víz
Krém készítése:
2 cs. Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
6 dl tej
2 kanál cukor
2 dl tejszín
1 narancs húsa
1 doboz mascarpone
Díszítéshez:
4 dl tejszín
2 narancs
Elkészítés
Elkészítés
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá vertem.
A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikevertem.
A két masszát összekevertem és hozzáadtam a sütőporos lisztet.
26 centis kapcsos tortaformába tettem, amit kikentem margarinnal és morzsával meghintettem.
170 fokos sütőben megsütöttem.
Amikor kihűlt a tortaformát lekapcsoltam.
A tortalapot három egyforma lapra felvágtam.
A pudingot a szokásos eljárással felfőztem, és kihűtöttem. A mascarponét kikevertem.
Amikor langyosra kihűlt a felvert tejszínhabbal összekevertem.
A narancs húsát apró darabokra vágtam és a krémbe belekevertem.
A torta alsó lapját megkentem, rátettem a második lapot, ezt is megkentem a krémmel, de még a felső lap tetejére is 3 kanállal hagytam.
A felső lapra a maradékot rásimítottam.
A tejszínt a porcukorral habbá vertem. Ezzel díszítettem fel a tortát.
Az oldalát naranccsal és tejszínhabbal díszítettem.
A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikevertem.
A két masszát összekevertem és hozzáadtam a sütőporos lisztet.
26 centis kapcsos tortaformába tettem, amit kikentem margarinnal és morzsával meghintettem.
170 fokos sütőben megsütöttem.
Amikor kihűlt a tortaformát lekapcsoltam.
A tortalapot három egyforma lapra felvágtam.
A pudingot a szokásos eljárással felfőztem, és kihűtöttem. A mascarponét kikevertem.
Amikor langyosra kihűlt a felvert tejszínhabbal összekevertem.
A narancs húsát apró darabokra vágtam és a krémbe belekevertem.
A torta alsó lapját megkentem, rátettem a második lapot, ezt is megkentem a krémmel, de még a felső lap tetejére is 3 kanállal hagytam.
A felső lapra a maradékot rásimítottam.
A tejszínt a porcukorral habbá vertem. Ezzel díszítettem fel a tortát.
Az oldalát naranccsal és tejszínhabbal díszítettem.
Kedvencnek jelölöm
Oroszkrém torta
Hozzávalók
Krém készítése:
6 dl tej
2 kanál cukor
2 dl tejszín
1 narancs húsa
1 doboz mascarpone
Díszítéshez:
4 dl tejszín
2 narancs
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét két kanál cukorral kemény habbá vertem.
A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikevertem.
A két masszát összekevertem és hozzáadtam a sütőporos lisztet.
26 centis kapcsos tortaformába tettem, amit kikentem margarinnal és morzsával meghintettem.
170 fokos sütőben megsütöttem.
Amikor kihűlt a tortaformát lekapcsoltam.
A tortalapot három egyforma lapra felvágtam.
A pudingot a szokásos eljárással felfőztem, és kihűtöttem. A mascarponét kikevertem.
Amikor langyosra kihűlt a felvert tejszínhabbal összekevertem.
A narancs húsát apró darabokra vágtam és a krémbe belekevertem.
A torta alsó lapját megkentem, rátettem a második lapot, ezt is megkentem a krémmel, de még a felső lap tetejére is 3 kanállal hagytam.
A felső lapra a maradékot rásimítottam.
A tejszínt a porcukorral habbá vertem. Ezzel díszítettem fel a tortát.
Az oldalát naranccsal és tejszínhabbal díszítettem.
A sárgáját a többi cukorral, olajjal, vízzel habosra kikevertem.
A két masszát összekevertem és hozzáadtam a sütőporos lisztet.
26 centis kapcsos tortaformába tettem, amit kikentem margarinnal és morzsával meghintettem.
170 fokos sütőben megsütöttem.
Amikor kihűlt a tortaformát lekapcsoltam.
A tortalapot három egyforma lapra felvágtam.
A pudingot a szokásos eljárással felfőztem, és kihűtöttem. A mascarponét kikevertem.
Amikor langyosra kihűlt a felvert tejszínhabbal összekevertem.
A narancs húsát apró darabokra vágtam és a krémbe belekevertem.
A torta alsó lapját megkentem, rátettem a második lapot, ezt is megkentem a krémmel, de még a felső lap tetejére is 3 kanállal hagytam.
A felső lapra a maradékot rásimítottam.
A tejszínt a porcukorral habbá vertem. Ezzel díszítettem fel a tortát.
Az oldalát naranccsal és tejszínhabbal díszítettem.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?