
Oroszkrém torta


Hozzávalók
A piskótához:
A krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A zselatint 1,5 dl tejbe beáztatjuk.
A maradék tejben a 6 db tojást, a vaníliát és cukrot jól elkeverjük és gőz fölött sűrűre főzzük. A zselatinos keveréket felmelegítjük és beleszűrjük a krémbe. A krémet folyamatosan kevergetni kell. A Hulalából kemény habot készítünk 1/3-át félretesszük a díszítéshez, 2/3 részét a vaníliás krémhez dolgozzuk. A piskótalapokat megtöltjük, a lapok közé is szórunk a rumos mazsolából. A tortát kívül is bevonjuk a krémmel és a félretett habbal, a mazsolával díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Oroszkrém torta
Hozzávalók
A krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A zselatint 1,5 dl tejbe beáztatjuk.
A maradék tejben a 6 db tojást, a vaníliát és cukrot jól elkeverjük és gőz fölött sűrűre főzzük. A zselatinos keveréket felmelegítjük és beleszűrjük a krémbe. A krémet folyamatosan kevergetni kell. A Hulalából kemény habot készítünk 1/3-át félretesszük a díszítéshez, 2/3 részét a vaníliás krémhez dolgozzuk. A piskótalapokat megtöltjük, a lapok közé is szórunk a rumos mazsolából. A tortát kívül is bevonjuk a krémmel és a félretett habbal, a mazsolával díszítjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?