Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Oroszkrém torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

7 tojás
7 ek. cukor
7 ek. liszt

A krémhez:

6 db tojás
4,5 dl tej
20 dkg cukor
5 dl Hullala hab

Díszítéshez:

5 dkg mazsola
3 ek. rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A 7 tojásból a szokásos módon piskótakarikát készítünk, és 3 részre vágjuk.
A zselatint 1,5 dl tejbe beáztatjuk.
A maradék tejben a 6 db tojást, a vaníliát és cukrot jól elkeverjük és gőz fölött sűrűre főzzük. A zselatinos keveréket felmelegítjük és beleszűrjük a krémbe. A krémet folyamatosan kevergetni kell. A Hulalából kemény habot készítünk 1/3-át félretesszük a díszítéshez, 2/3 részét a vaníliás krémhez dolgozzuk. A piskótalapokat megtöltjük, a lapok közé is szórunk a rumos mazsolából. A tortát kívül is bevonjuk a krémmel és a félretett habbal, a mazsolával díszítjük.

Tálalás

16 szeletes torta.

Tárolás

Kizárólag hűtőben.

Alternatív elkészítés

Az oroszkrém tortát ízlés szerint gyümölccsel is gazdagíthatjuk.
Oroszkrém torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!