Pápaszem kókuszos
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Kettő db hosszúkás téglalap alakúra nyújtjuk.
Lekvárral vékonyan megkenjük.
A széleinél vastagabban kenjük meg, majd a széleit feltekerjük, hogy a tészta befedje a lekvárcsíkot.
A cukrokból, tojásfehérjéből kemény habot verünk.
Belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Ezt a habot a középső sávra kenjük, kipapírozott tepsibe kb. 20 percig sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Széleit meggyel is kirakhatjuk.
Pápaszem kókuszos
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Kettő db hosszúkás téglalap alakúra nyújtjuk.
Lekvárral vékonyan megkenjük.
A széleinél vastagabban kenjük meg, majd a széleit feltekerjük, hogy a tészta befedje a lekvárcsíkot.
A cukrokból, tojásfehérjéből kemény habot verünk.
Belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Ezt a habot a középső sávra kenjük, kipapírozott tepsibe kb. 20 percig sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Széleit meggyel is kirakhatjuk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?