Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pápaszem kókuszos

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

1 dl tejföl
2 dkg friss élesztő
csipet só
kb. 0,5 dl tej
12 dkg vaj
3 tojássárgája
30 dkg liszt
5 dkg cukor
lekvár a kenéshez

Töltelék:

12 dkg cukor
3 tojásfehérje
6 ek. kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt pici tejben cukorral felfuttatjuk.

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk.2 db cipóra osztjuk, letakarva kelni hagyjuk, kb. 20 percet.
Kettő db hosszúkás téglalap alakúra nyújtjuk.
Lekvárral vékonyan megkenjük.
A széleinél vastagabban kenjük meg, majd a széleit feltekerjük, hogy a tészta befedje a lekvárcsíkot.
A cukrokból, tojásfehérjéből kemény habot verünk.
Belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Ezt a habot a középső sávra kenjük, kipapírozott tepsibe kb. 20 percig sütjük.

Tálalás

8-10 fő.

Alternatív elkészítés

3 felé is lehet osztani a tésztát, ha keskenyebb rudakat szeretnénk.
Széleit meggyel is kirakhatjuk.
Pápaszem kókuszos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!