Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Paradicsomlé

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Paradicsomlé

4 kg paradicsom (még feldolgozás előtti súly)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az üvegeket kimossuk, lecsöpögtetjük.

Elkészítés

A paradicsomokat több léről alaposan átmossuk és a hibás részeket eltávolítjuk.
Nagyobb darabokra vágjuk.
Egy fazékba tesszük és kavargatva kb. egy fél óráig főzzük.
Még melegen paradicsompasszírozón átnyomjuk.
A levet visszatesszük főni kb. fél órára (ha nagyon híg, még lehet főzni tovább).
Elzárjuk a lángot és belekeverjük a tartósítószert.
Előre kimosott, lecsöpögtetett üvegekbe töltjük.
Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Másnap rakható a helyére.

Tálalás

Ebből a mennyiségből a végére nem egész 3 liter lé lett.

Tárolás

Kamrapolcon.
Paradicsomlé Paradicsomlé Paradicsomlé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!