Párizsi csúcs
Hozzávalók
Linzertészta:
20 dkg liszt
10 dkg margarin
5 dkg porcukor
pici Dr. Oetker Sütőpor
1 pici tojás
Krém:
2 dl tejszín
20 dkg cukor
6 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
20 dkg margarin
40 dkg Dr. Oetker Tortabevonó ét
étolaj
Elkészítés
Elkészítés
A linzerhez a margarint a liszttel, a porcukorral szétmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást. Jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és tetszés szerinti kerek vagy hullámos kiszúróval kiszúrjuk. Megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a kakaóport és 6 dkg margarint. Teljesen kihűtjük, majd kikeverjük és hozzáadjuk a többi kihabosított margarint.
Csillagcsöves nyomózsákból csúcsot formázunk a linzerlapra. Teljesen lehűtjük, majd csokiba mártjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a kakaóport és 6 dkg margarint. Teljesen kihűtjük, majd kikeverjük és hozzáadjuk a többi kihabosított margarint.
Csillagcsöves nyomózsákból csúcsot formázunk a linzerlapra. Teljesen lehűtjük, majd csokiba mártjuk.
Tálalás
Kb. 35 darab
Tárolás
Hűtőben.
Alternatív elkészítés
Én mindig másnap mártom, mert sokkal könnyebb vele dolgozni! Piciket csináltam most, mert féltem, hogy a melegben nem fog megállni!
Kedvencnek jelölöm
Párizsi csúcs
Hozzávalók
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A linzerhez a margarint a liszttel, a porcukorral szétmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojást. Jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk és tetszés szerinti kerek vagy hullámos kiszúróval kiszúrjuk. Megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a kakaóport és 6 dkg margarint. Teljesen kihűtjük, majd kikeverjük és hozzáadjuk a többi kihabosított margarint.
Csillagcsöves nyomózsákból csúcsot formázunk a linzerlapra. Teljesen lehűtjük, majd csokiba mártjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A tejszínt a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a kakaóport és 6 dkg margarint. Teljesen kihűtjük, majd kikeverjük és hozzáadjuk a többi kihabosított margarint.
Csillagcsöves nyomózsákból csúcsot formázunk a linzerlapra. Teljesen lehűtjük, majd csokiba mártjuk.
Tálalás
Kb. 35 darab
Tárolás
Hűtőben.
Alternatív elkészítés
Én mindig másnap mártom, mert sokkal könnyebb vele dolgozni! Piciket csináltam most, mert féltem, hogy a melegben nem fog megállni!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?