Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Perőcsényi Mama fagyija

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Perőcsényi Mama fagyija

2 tasak Ostya Tortalap (2*100 g)

1. Krém:

2 dl tej
2 ek. liszt
4 db tojás
5 ek. kristálycukor

2. Krém:

25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Bevonáshoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az ostya lapot először hosszába ketté vágjuk, majd keresztbe 3 részre. (Egy lapból 6 db kis téglalap lesz.) Mindet feldaraboljuk, így 72 db lesz.
A tojásokat szétválasztjuk.
A margarinos krémet a cukrokkal habosra keverjük.

Elkészítés

Keresünk egy akkora fazekat amire bőven ráférnek a lapok. Vizet teszünk bele, és ráhelyezünk egy akkora konyharuhát, hogy ne lógjon le. (Nehogy megégjen.) Kifeszítve rákötjük spárgával a perem alatt, majd felforraljuk a vizet, erre helyezünk egy kis lapot. Mikor kicsit megpuhul, gyorsan tölcsért formálunk belőle. Ezt ismételjük, amíg el nem fogy a lap. A tölcséreket egymásba lehet rakni, és jóval előbb meglehet csinálni.
A tojássárgáját a liszttel, és a tejjel elkeverjük, és sűrűre főzzük.
A tojás fehérjét habüstbe tesszük, és az 5 evőkanál cukorral gőz felett kemény habbá verjük.
A két főzött krémet lazán összekeverjük, és a kihűlt
margarinos krémhez adagoljuk. Ezzel töltjük meg a tölcséreket. A megmelegített csokimázba nyomjuk. Szépen sorba rakva hűlni hagyjuk.

Tálalás

72 db lesz belőle.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk.

Alternatív elkészítés

Én most csináltam először. Nem akartak szépen sorba állni, és a csoki máz is néha elkenődött, de nagyon finom lett. Ezt nevezik téli fagyinak is.
Perőcsényi Mama fagyija Perőcsényi Mama fagyija Perőcsényi Mama fagyija Perőcsényi Mama fagyija Perőcsényi Mama fagyija

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!