
Perőcsényi Mama fagyija


Hozzávalók
Perőcsényi Mama fagyija
1. Krém:
2. Krém:
Bevonáshoz:
Elkészítés
Előkészítés
A tojásokat szétválasztjuk.
A margarinos krémet a cukrokkal habosra keverjük.
Elkészítés
A tojássárgáját a liszttel, és a tejjel elkeverjük, és sűrűre főzzük.
A tojás fehérjét habüstbe tesszük, és az 5 evőkanál cukorral gőz felett kemény habbá verjük.
A két főzött krémet lazán összekeverjük, és a kihűlt
margarinos krémhez adagoljuk. Ezzel töltjük meg a tölcséreket. A megmelegített csokimázba nyomjuk. Szépen sorba rakva hűlni hagyjuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés






Perőcsényi Mama fagyija
Hozzávalók
Perőcsényi Mama fagyija
1. Krém:
Bevonáshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A tojásokat szétválasztjuk.
A margarinos krémet a cukrokkal habosra keverjük.
Elkészítés
A tojássárgáját a liszttel, és a tejjel elkeverjük, és sűrűre főzzük.
A tojás fehérjét habüstbe tesszük, és az 5 evőkanál cukorral gőz felett kemény habbá verjük.
A két főzött krémet lazán összekeverjük, és a kihűlt
margarinos krémhez adagoljuk. Ezzel töltjük meg a tölcséreket. A megmelegített csokimázba nyomjuk. Szépen sorba rakva hűlni hagyjuk.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés





Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?