
Pillekönnyű, joghurtos édesburgonya (batáta) fánk


Hozzávalók
Pillekönnyű, joghurtos édesburgonya (batáta) fánk
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Természetesen, gép nélkül is, ugyanúgy bedagasztjuk, és még egyszer átdolgozzuk a tésztát. Csak az élesztőt keverjük el a langyos, kissé megédesítettet joghurtban.
Majd a többi hozzávalóval együtt dolgozzuk ki a tésztát. Lisztezett munkalapra borítjuk, gyengéden meglapogatjuk, félbehajtjuk, majd nyújtófával, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Hagyjuk egy kicsit pihenni, majd óvatosan kiszaggatjuk, tetszőleges formára.
Egy edényben legalább, három ujjnyi olajat melegítünk és a tetejükkel lefelé, beletesszük a fánkokat és pár perc alatt, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Arra vigyázzunk, hogy ne legyen nagyon forró az olaj, mert akkor kívülről megég, belül pedig nyers marad a fánkunk.
Ha nagyobb fánkokat sütünk, érdemes az első oldalát fedő alatt sütni, majd a másik oldalát fedő nélkül. Én mindig kicsi fánkokat sütök, így én nem használok fedőt. Miután megsültek, az olajból papírtörlőre szedjük, felitatjuk a felesleges olajat, majd tálra téve, meghintjük vaníliás porcukorral. Lekvárral is fogyaszthatjuk.
Tálalás




Pillekönnyű, joghurtos édesburgonya (batáta) fánk
Hozzávalók
Pillekönnyű, joghurtos édesburgonya (batáta) fánk
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Természetesen, gép nélkül is, ugyanúgy bedagasztjuk, és még egyszer átdolgozzuk a tésztát. Csak az élesztőt keverjük el a langyos, kissé megédesítettet joghurtban.
Majd a többi hozzávalóval együtt dolgozzuk ki a tésztát. Lisztezett munkalapra borítjuk, gyengéden meglapogatjuk, félbehajtjuk, majd nyújtófával, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Hagyjuk egy kicsit pihenni, majd óvatosan kiszaggatjuk, tetszőleges formára.
Egy edényben legalább, három ujjnyi olajat melegítünk és a tetejükkel lefelé, beletesszük a fánkokat és pár perc alatt, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
Arra vigyázzunk, hogy ne legyen nagyon forró az olaj, mert akkor kívülről megég, belül pedig nyers marad a fánkunk.
Ha nagyobb fánkokat sütünk, érdemes az első oldalát fedő alatt sütni, majd a másik oldalát fedő nélkül. Én mindig kicsi fánkokat sütök, így én nem használok fedőt. Miután megsültek, az olajból papírtörlőre szedjük, felitatjuk a felesleges olajat, majd tálra téve, meghintjük vaníliás porcukorral. Lekvárral is fogyaszthatjuk.
Tálalás



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?