Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Piskótaroládos mézes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Mézes tésztához:

40 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
8 dkg porcukor
5 dkg margarin
5 dkg méz
2 tojás

Krémhez:

8 dl tej
5 dkg liszt
2 tojás
15 dkg cukor
30 dkg margarin
4 evőkanál baracklekvár
1 rúd piskótarolád

Díszítéshez:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A mézes laphoz a margarint a mézzel felolvasztjuk és hozzáadjuk a kissé felvert tojást, majd ezt a többi nyersanyaghoz keverjük és alaposan összegyúrjuk. Két lapot sütünk a tepsi hátán, kb. 33 cm×35 cm-es tepsin. 170 fokon légkeveréses sütőben 5-6 perc.
A krémhez a pudingport, a lisztet, a tojást kevés tejben kikeverjük, és a többi tejet a cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk és a pudingos keverékkel sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a kihabosított margarint.
A piskótaroládot 6 tojásból készítjük és kb. 20 szeletet vágunk belőle.
Az egyik mézes lapot megkenjük a lekvárral és krémmel. Ezután rárakosgatjuk a roládokat és kissé belenyomkodjuk. Erre megint krémet kenünk és rátesszük a másik lapot. A tetejére megint krém.
Díszíthetjük olvasztott csokival, tetszés szerinti mintával.

Tálalás

Kb. 32 szelet

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A piskótaroládot zsuzsa56 receptje alapján készítettem!
Piskótaroládos mézes Piskótaroládos mézes Piskótaroládos mézes Piskótaroládos mézes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!