Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pitypang méz

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Hozzávalók 3 kisebb üveg mézhez:

150-160 db pitypangvirág
50 dkg kristálycukor
1 db citrom
8 dl víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Arra nagyon figyeljetek, hogy ne az út mentén szedjétek a virágot, ha a saját kertetekben nincs, hanem minél messzebb az úttól!

Elkészítés

A pitypangvirágokat akkor kell leszedni, amikor már teljesen ki vannak nyílva.
Ezután a zöld szárrészeket lecsípni, majd szűrőbe tenni, megmosni, majd alaposan lecsepegtetni.(én lecsíptem a zöld részét, nehogy esetleg keserű legyen tőle a méz)
Egy edénybe tenni, majd felönteni a vízzel, és hozzáadni a kifilézett, feldarabolt citromot.
Ezután felforralni, majd alacsony hőfokon, hogy éppen csak gyöngyözzön a víz, kb. egy órán át főzni.
Végül szűrőn átszűrni, majd a virágokat és a citromot gyengéden kinyomkodni.
Ezután a visszamaradt léhez hozzáadni a cukrot, majd visszatenni a tűzre, és néha megkeverve, alacsony hőfokon, hogy éppen csak gyöngyözzön, 30 percig főzni.
Az elkészült főzetet, forrón üvegekbe tölteni, majd légmentesen lezárni. Ezután száraz dunsztba tenni, majd teljesen kihűteni.
Amikor főzés után az üvegekbe kerül, még nagyon folyós, de mire teljesen kihűl, éppen olyan lesz, mint a virágméz.

Alternatív elkészítés

Én még nem készítettem el, de rajta vagyok az ügyön! És most bemásoltam! De, mentségemre szolgáljon, hogy hatalmas ötletnek tartom, és szerettem volna megosztani veletek, egyébiránt mert MOST van szezonja a pitypangnak!!!!
Pitypang méz Pitypang méz Pitypang méz

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!