Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizza házilag

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
1,5 dkg friss élesztő
1 tk. cukor
1 mk. só
2 ek. olaj

Feltét:

20 dkg sonka
10 dkg paprikás szalámi
20 dkg sajt
3 dl tejföl
4 gerezd fokhagyma
1 mk. paprika őrlemény
2 db paradicsom
1 doboz csemegekukorica
1 szál póréhagyma
2 szál újhagyma
1 fej lilahagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk, és elmorzsoljuk benne az élesztőt. A cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, pici tejet öntünk hozzá és hagyjuk megkelni. A felfuttatott élesztőt összedolgozzuk a liszttel, a tojással, és az olajjal, beletesszük a sót, majd jól összegyúrjuk. 30 percig pihentetjük, majd 3 cipót készítünk, amiket fél cm vastagságúra nyújtunk. Zsírozott lisztezett tepsibe tesszük, és 10 percig sütjük. A tejfölt kikeverjük, beletörjük a fokhagymát, és hozzáadjuk a paprikaőrleményt. A pizza lapokat megkenjük a tejfölös masszával, majd ráhelyezzük a sonkát, a szalámit, a karikákra vágott hagymákat, és paradicsomot, rászórjuk a kukoricát, majd ráreszeljük a sajtot. Sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad, majd melegen tálaljuk.
Pizza házilag Pizza házilag Pizza házilag

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!