
Pizzás csiga


Hozzávalók
Pizzás csiga
Elkészítés
Elkészítés
Amíg kel a tészta letakart, langyos helyen, addig a tölteléket a következőképpen készítjük: kevés olajon megdinszteljük a kicsire vágott vöröshagymát és paprikát, hozzáadjuk a kevés vízzel higított paradicsompürét, és felforraljuk. A fokhagymát belenyomjuk, hozzáadjuk a fűszereket, cukrot és a ketchupot. Kész a pizzakrém.
Elfelezzük a duplájára kelt tésztánkat, és kinyújtjuk téglalap alakúra az egyiket, kb. fél ujjnyi vastagra, megkenjük a fele pizza krémmel, és megszórjuk apróra vágott felvágottal. Szorosan felcsavarjuk, 2 ujjnyi vastagságúakat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, hagyjuk még kelni. A tetejére reszelt sajtot hintünk. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el. Nem előmelegített sütőben sütjük, 200 fokon!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Pizzás csiga
Hozzávalók
Pizzás csiga
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amíg kel a tészta letakart, langyos helyen, addig a tölteléket a következőképpen készítjük: kevés olajon megdinszteljük a kicsire vágott vöröshagymát és paprikát, hozzáadjuk a kevés vízzel higított paradicsompürét, és felforraljuk. A fokhagymát belenyomjuk, hozzáadjuk a fűszereket, cukrot és a ketchupot. Kész a pizzakrém.
Elfelezzük a duplájára kelt tésztánkat, és kinyújtjuk téglalap alakúra az egyiket, kb. fél ujjnyi vastagra, megkenjük a fele pizza krémmel, és megszórjuk apróra vágott felvágottal. Szorosan felcsavarjuk, 2 ujjnyi vastagságúakat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, hagyjuk még kelni. A tetejére reszelt sajtot hintünk. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el. Nem előmelegített sütőben sütjük, 200 fokon!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?