Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pizzás csiga

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pizzás csiga

1 kg liszt
2 púpos ek tejföl
2 ek olaj
4,8 dl langyos víz
4 kiskanál só
1 ek cukor
1 közepes fej vöröshagyma
1 paprika (lehet tv vagy kaliforniai)
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb paradicsompüré (konzerv)
kevés ketchup
olaj
fűszerek (só, bors, oregano, bazsalikom)
pici cukor
felvágott (vagy gépsonka, szalámi, stb)
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a lisztet, az élesztőt, a sót és az 1 ek. cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a langyosított tejfölt, olajat és vizet, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle (én a robotgéppel szoktam bedagasztatni).
Amíg kel a tészta letakart, langyos helyen, addig a tölteléket a következőképpen készítjük: kevés olajon megdinszteljük a kicsire vágott vöröshagymát és paprikát, hozzáadjuk a kevés vízzel higított paradicsompürét, és felforraljuk. A fokhagymát belenyomjuk, hozzáadjuk a fűszereket, cukrot és a ketchupot. Kész a pizzakrém.
Elfelezzük a duplájára kelt tésztánkat, és kinyújtjuk téglalap alakúra az egyiket, kb. fél ujjnyi vastagra, megkenjük a fele pizza krémmel, és megszórjuk apróra vágott felvágottal. Szorosan felcsavarjuk, 2 ujjnyi vastagságúakat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, hagyjuk még kelni. A tetejére reszelt sajtot hintünk. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el. Nem előmelegített sütőben sütjük, 200 fokon!

Tálalás

Kb. 4 gáztepsinyi adag lesz ebből a mennyiségből!

Tárolás

Ha marad a csigákból, fagyasszuk le őket bezacskózva! Kiengedés után, ha fél percet rámelegítünk mikróban, olyan, mintha frissen sült volna!

Alternatív elkészítés

Laktató, finom, és kiváló sör- (vagy bor-) korcsolya!
Pizzás csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!