Pizzás csiga
Hozzávalók
Pizzás csiga
Elkészítés
Elkészítés
Amíg kel a tészta letakart, langyos helyen, addig a tölteléket a következőképpen készítjük: kevés olajon megdinszteljük a kicsire vágott vöröshagymát és paprikát, hozzáadjuk a kevés vízzel higított paradicsompürét, és felforraljuk. A fokhagymát belenyomjuk, hozzáadjuk a fűszereket, cukrot és a ketchupot. Kész a pizzakrém.
Elfelezzük a duplájára kelt tésztánkat, és kinyújtjuk téglalap alakúra az egyiket, kb. fél ujjnyi vastagra, megkenjük a fele pizza krémmel, és megszórjuk apróra vágott felvágottal. Szorosan felcsavarjuk, 2 ujjnyi vastagságúakat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, hagyjuk még kelni. A tetejére reszelt sajtot hintünk. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el. Nem előmelegített sütőben sütjük, 200 fokon!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Pizzás csiga
Hozzávalók
Pizzás csiga
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Amíg kel a tészta letakart, langyos helyen, addig a tölteléket a következőképpen készítjük: kevés olajon megdinszteljük a kicsire vágott vöröshagymát és paprikát, hozzáadjuk a kevés vízzel higított paradicsompürét, és felforraljuk. A fokhagymát belenyomjuk, hozzáadjuk a fűszereket, cukrot és a ketchupot. Kész a pizzakrém.
Elfelezzük a duplájára kelt tésztánkat, és kinyújtjuk téglalap alakúra az egyiket, kb. fél ujjnyi vastagra, megkenjük a fele pizza krémmel, és megszórjuk apróra vágott felvágottal. Szorosan felcsavarjuk, 2 ujjnyi vastagságúakat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, hagyjuk még kelni. A tetejére reszelt sajtot hintünk. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el. Nem előmelegített sütőben sütjük, 200 fokon!
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?