Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Plasztik csoki -- tortadísz készítés

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hozzávalók

Plasztik csoki -- tortadísz készítés

100 g csokoládé
30 g méz
1 pár kesztyű
szilikon lap és sodrófa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A mézet kissé felmelegítjük, és hozzákeverjük az olvasztott csokihoz. Keverjük, keverjük míg egyszer csak kezd összeállni ahogy hűl. Továbbra is keverni kell, meg kell "dolgozni", aki merészebb és jól bírja a meleget, az a kezei között is "húzogathatja", hogy a felesleges zsiradék távozzon! Amikor már majdnem teljesen kihűlt egy zacskóba tesszük és hűtőben hagyjuk állni egy éjszakát. Az éjszaka alatt megkeményedik. Másnap mikor dolgozni szeretnénk vele, kb. fél órával korábban kivesszük. Akár kezünkbe is vehetjük, hogy a kézmelegtől gyorsabb legyen a folyamat. Igazából olyan vele dolgozni, mint a gyurmával!
Tehát amikor már kellően "gyurmázható", akkor lehet belőle különböző formákat készíteni. Én most rózsákat készítettem.
A rózsákhoz kinyújtottam a csokit, köröket szaggattam. Egyet feltekertem, majd utána a többi szirmot köré hajtogattam!
Egy adagból nekem 3 nagyobb rózsa (7 szirmos) lett, ill. egy kevés maradt, amit hozzátettem a másnapihoz!
Én végig kesztyűbe dolgoztam! Erősen ajánlom! :)

Alternatív elkészítés

Elkészíthető fehér, ét és tejcsokiból is! Ha valami miatt másnap mégis túl lágy lenne, és abban a formában nem lehetne vele dolgozni, akkor egy kevés keményítőt dolgozzunk bele!
Plasztik csoki -- tortadísz készítés Plasztik csoki -- tortadísz készítés Plasztik csoki -- tortadísz készítés

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!