Plasztik csoki -- tortadísz készítés
Hozzávalók
Plasztik csoki -- tortadísz készítés
100 g csokoládé
30 g méz
1 pár kesztyű
szilikon lap és sodrófa
Elkészítés
Elkészítés
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A mézet kissé felmelegítjük, és hozzákeverjük az olvasztott csokihoz. Keverjük, keverjük míg egyszer csak kezd összeállni ahogy hűl. Továbbra is keverni kell, meg kell "dolgozni", aki merészebb és jól bírja a meleget, az a kezei között is "húzogathatja", hogy a felesleges zsiradék távozzon! Amikor már majdnem teljesen kihűlt egy zacskóba tesszük és hűtőben hagyjuk állni egy éjszakát. Az éjszaka alatt megkeményedik. Másnap mikor dolgozni szeretnénk vele, kb. fél órával korábban kivesszük. Akár kezünkbe is vehetjük, hogy a kézmelegtől gyorsabb legyen a folyamat. Igazából olyan vele dolgozni, mint a gyurmával!
Tehát amikor már kellően "gyurmázható", akkor lehet belőle különböző formákat készíteni. Én most rózsákat készítettem.
A rózsákhoz kinyújtottam a csokit, köröket szaggattam. Egyet feltekertem, majd utána a többi szirmot köré hajtogattam!
Egy adagból nekem 3 nagyobb rózsa (7 szirmos) lett, ill. egy kevés maradt, amit hozzátettem a másnapihoz!
Én végig kesztyűbe dolgoztam! Erősen ajánlom! :)
Tehát amikor már kellően "gyurmázható", akkor lehet belőle különböző formákat készíteni. Én most rózsákat készítettem.
A rózsákhoz kinyújtottam a csokit, köröket szaggattam. Egyet feltekertem, majd utána a többi szirmot köré hajtogattam!
Egy adagból nekem 3 nagyobb rózsa (7 szirmos) lett, ill. egy kevés maradt, amit hozzátettem a másnapihoz!
Én végig kesztyűbe dolgoztam! Erősen ajánlom! :)
Alternatív elkészítés
Elkészíthető fehér, ét és tejcsokiból is! Ha valami miatt másnap mégis túl lágy lenne, és abban a formában nem lehetne vele dolgozni, akkor egy kevés keményítőt dolgozzunk bele!
Kedvencnek jelölöm
Plasztik csoki -- tortadísz készítés
Hozzávalók
Plasztik csoki -- tortadísz készítés
100 g csokoládé
30 g méz
1 pár kesztyű
szilikon lap és sodrófa
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A mézet kissé felmelegítjük, és hozzákeverjük az olvasztott csokihoz. Keverjük, keverjük míg egyszer csak kezd összeállni ahogy hűl. Továbbra is keverni kell, meg kell "dolgozni", aki merészebb és jól bírja a meleget, az a kezei között is "húzogathatja", hogy a felesleges zsiradék távozzon! Amikor már majdnem teljesen kihűlt egy zacskóba tesszük és hűtőben hagyjuk állni egy éjszakát. Az éjszaka alatt megkeményedik. Másnap mikor dolgozni szeretnénk vele, kb. fél órával korábban kivesszük. Akár kezünkbe is vehetjük, hogy a kézmelegtől gyorsabb legyen a folyamat. Igazából olyan vele dolgozni, mint a gyurmával!
Tehát amikor már kellően "gyurmázható", akkor lehet belőle különböző formákat készíteni. Én most rózsákat készítettem.
A rózsákhoz kinyújtottam a csokit, köröket szaggattam. Egyet feltekertem, majd utána a többi szirmot köré hajtogattam!
Egy adagból nekem 3 nagyobb rózsa (7 szirmos) lett, ill. egy kevés maradt, amit hozzátettem a másnapihoz!
Én végig kesztyűbe dolgoztam! Erősen ajánlom! :)
Tehát amikor már kellően "gyurmázható", akkor lehet belőle különböző formákat készíteni. Én most rózsákat készítettem.
A rózsákhoz kinyújtottam a csokit, köröket szaggattam. Egyet feltekertem, majd utána a többi szirmot köré hajtogattam!
Egy adagból nekem 3 nagyobb rózsa (7 szirmos) lett, ill. egy kevés maradt, amit hozzátettem a másnapihoz!
Én végig kesztyűbe dolgoztam! Erősen ajánlom! :)
Alternatív elkészítés
Elkészíthető fehér, ét és tejcsokiból is! Ha valami miatt másnap mégis túl lágy lenne, és abban a formában nem lehetne vele dolgozni, akkor egy kevés keményítőt dolgozzunk bele!


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?