Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pöttyös sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Pöttyös sütemény

10 tojás
10 ek. liszt
10 kanál cukor

A krémhez:

5 dl tej
25 dkg Rama
25 dkg porcukor

A gesztenyerudakhoz:

1 cs. gesztenyemassza
15 dkg darált keksz
2 kanál baracklekvár
1 dl rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A piskóta hozzávalóiból 2 db piskótát sütünk. A tejet a pudinggal megfőzzük, a Ramát a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a pudingos krémhez hozzákeverjük a Ramás krémet. A gesztenyerudakhoz összegyúrjuk a hozzávalókat és 8 - 9 rudat sodrunk belőle.
A piskótát megkenjük a krém felével, rátesszük a rudakat, rákenjük a másik felét a krémnek és rátesszük a másik piskótát. Bevonjuk a tortabevonóval.
Pöttyös sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!