Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puding torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

piskóta:

7 tojásfehérje
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
2,5 dl forró tej

krém:

7 tojássárgája
700 ml tej
150 g fehér csokoládé
500 ml tejszín

bevonat:

200 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába (26cm) öntjük, tetejét elsimítjuk. 200°C-on, 20 percig süssük. Amikor a piskóta kisült, még melegen leöntjük a forró tejjel.
Krém:
A tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, pudinggal, vanília aromával, és a keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe. Majd hozzáadjuk a fehér csokoládét és sűrűvé főzzük. Amikor a krém kihűlt, robotgéppel beledolgozzuk a habfixálóval felvert tejszínt.
Felvert tejszínhabbal kenjük le a torta tetejét.

Alternatív elkészítés

Néhány óra múlva , szeletelhető.
Puding torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!