Puding torta
Hozzávalók
piskóta:
7 tojásfehérje
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
2,5 dl forró tej
krém:
7 tojássárgája
700 ml tej
2 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
3 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
1 db Dr. Oetker Aroma vanília
150 g fehér csokoládé
500 ml tejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
bevonat:
200 ml tejszín
Elkészítés
Elkészítés
A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába (26cm) öntjük, tetejét elsimítjuk. 200°C-on, 20 percig süssük. Amikor a piskóta kisült, még melegen leöntjük a forró tejjel.
Krém:
A tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, pudinggal, vanília aromával, és a keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe. Majd hozzáadjuk a fehér csokoládét és sűrűvé főzzük. Amikor a krém kihűlt, robotgéppel beledolgozzuk a habfixálóval felvert tejszínt.
Felvert tejszínhabbal kenjük le a torta tetejét.
Krém:
A tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, pudinggal, vanília aromával, és a keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe. Majd hozzáadjuk a fehér csokoládét és sűrűvé főzzük. Amikor a krém kihűlt, robotgéppel beledolgozzuk a habfixálóval felvert tejszínt.
Felvert tejszínhabbal kenjük le a torta tetejét.
Alternatív elkészítés
Néhány óra múlva , szeletelhető.
Kedvencnek jelölöm
Puding torta
Hozzávalók
piskóta:
7 tojásfehérje
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
fél tasak Dr. Oetker Sütőpor
2,5 dl forró tej
krém:
7 tojássárgája
700 ml tej
3 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
150 g fehér csokoládé
500 ml tejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
bevonat:
200 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába (26cm) öntjük, tetejét elsimítjuk. 200°C-on, 20 percig süssük. Amikor a piskóta kisült, még melegen leöntjük a forró tejjel.
Krém:
A tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, pudinggal, vanília aromával, és a keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe. Majd hozzáadjuk a fehér csokoládét és sűrűvé főzzük. Amikor a krém kihűlt, robotgéppel beledolgozzuk a habfixálóval felvert tejszínt.
Felvert tejszínhabbal kenjük le a torta tetejét.
Krém:
A tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, pudinggal, vanília aromával, és a keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe. Majd hozzáadjuk a fehér csokoládét és sűrűvé főzzük. Amikor a krém kihűlt, robotgéppel beledolgozzuk a habfixálóval felvert tejszínt.
Felvert tejszínhabbal kenjük le a torta tetejét.
Alternatív elkészítés
Néhány óra múlva , szeletelhető.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?