Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puding torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

piskóta:

7 tojásfehérje
7 evőkanál cukor
7 evőkanál liszt
2,5 dl forró tej

krém:

7 tojássárgája
700 ml tej
150 g fehér csokoládé
500 ml tejszín

bevonat:

200 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába (26cm) öntjük, tetejét elsimítjuk. 200°C-on, 20 percig süssük. Amikor a piskóta kisült, még melegen leöntjük a forró tejjel.
Krém:
A tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, pudinggal, vanília aromával, és a keményítővel simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe. Majd hozzáadjuk a fehér csokoládét és sűrűvé főzzük. Amikor a krém kihűlt, robotgéppel beledolgozzuk a habfixálóval felvert tejszínt.
Felvert tejszínhabbal kenjük le a torta tetejét.

Alternatív elkészítés

Néhány óra múlva , szeletelhető.
Puding torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
79 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!