Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos csigák

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pudingos csigák

1/2 kg liszt
1,5 dl tej
2 ek. cukor
2,5 dkg élesztő
5 dkg margarin
1 tojás
csipet só

Töltelék:

kb. 3 dkg margarin

Kenéshez:

1 tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A pudingos tölteléket korábban is elkészíthetjük. De ne csak a pudingot készítsük el, hanem keverjük bele a margarint is, mert akkor így későn könnyebben tudunk vele dolgozni!

Elkészítés

Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen kelesztjük kb. a duplájára.
Közben elkészítjük a pudingot a leírás szerint. Ha nem elég vaníliás az íze, felturbózhatjuk egy csomag vaníliás cukorral, vagy igazi vaníliával! 3 dkg margarint hagyunk szobahőmérsékletűre melegedni, és a félig kihűlt pudinghoz keverjük.
Amikor megkelt a tészta, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a pudinggal és feltekerjük! Kb. kétujjnyi vastagra felszeleteljük, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Tepsiben letakarva hagyjuk még 20 percet kelni, addig előmelegítjük a sütőt kb. 180-190 fokra. Egy tojássárgáját nagyon kevés vízzel felhígítva elkeverünk, majd lekenjük a csigák oldalát. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Ebből a mennyiségből kb. 20-25 db lesz, attól függ, hogy mekkorára szeleteljük fel.

Tárolás

Hűvös helyen tároljuk, lefedve!

Alternatív elkészítés

Aki szereti porcukorral megszórva tálalhatja. Illetve mazsolát is keverhetünk a töltelékbe!
Pudingos csigák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!