Pudingos csigák
Hozzávalók
Pudingos csigák
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Közben elkészítjük a pudingot a leírás szerint. Ha nem elég vaníliás az íze, felturbózhatjuk egy csomag vaníliás cukorral, vagy igazi vaníliával! 3 dkg margarint hagyunk szobahőmérsékletűre melegedni, és a félig kihűlt pudinghoz keverjük.
Amikor megkelt a tészta, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a pudinggal és feltekerjük! Kb. kétujjnyi vastagra felszeleteljük, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Tepsiben letakarva hagyjuk még 20 percet kelni, addig előmelegítjük a sütőt kb. 180-190 fokra. Egy tojássárgáját nagyon kevés vízzel felhígítva elkeverünk, majd lekenjük a csigák oldalát. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Pudingos csigák
Hozzávalók
Pudingos csigák
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Közben elkészítjük a pudingot a leírás szerint. Ha nem elég vaníliás az íze, felturbózhatjuk egy csomag vaníliás cukorral, vagy igazi vaníliával! 3 dkg margarint hagyunk szobahőmérsékletűre melegedni, és a félig kihűlt pudinghoz keverjük.
Amikor megkelt a tészta, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a pudinggal és feltekerjük! Kb. kétujjnyi vastagra felszeleteljük, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Tepsiben letakarva hagyjuk még 20 percet kelni, addig előmelegítjük a sütőt kb. 180-190 fokra. Egy tojássárgáját nagyon kevés vízzel felhígítva elkeverünk, majd lekenjük a csigák oldalát. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?