Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos keksztekercs

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pudingos keksztekercs

50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
1 mokkáskanál rumaroma
1 csomag kókuszreszelék (200 g)
0,5 liter + 2 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Felfőzzük a 2 pudingot. Kemény pudingot csinálunk így fél liter tej helyett 1 csomag pudinghoz 0,25 liter tejet használunk fel. Hagyjuk kihűlni. Addig egy tálba a darált kekszet, kakaót, porcukrot, vaníliás cukrot, 2 dl tejet, rumaromát beletesszük, majd jól összedolgozzuk. Kettéválasztjuk. Téglalap alakúra formáljuk, sodrófával kinyúltjuk 1 cm vastagságúra. Akkora folpackot terítsünk az asztalra, amekkorára kinyújtottuk a "tésztát". Megszórjuk kókuszreszelékkel, majd rátesszük a kinyújtott "tésztát". Megkenjük a pudinggal, majd a fólia segítségével feltekerjük és hűtőbe tesszük. A másikkal ugyanez. Hűtőbe tesszük, hogy kihűljön és hidegen szeleteljük.
Pudingos keksztekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!