Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pudingos mákos-almás szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Pudingos mákos-almás szelet

10 dkg liszt BL 55
10 dkg rozsliszt
2 tojás
15 dkg porcukor/méz
1 csipet só
1,5 dl tej
10 dkg margarin
1 citrom héja
20 dkg mák /+cukor a daráláshoz/
3-4 db alma
5 dl tej
4 ek. cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mákot ledarálom a cukorral.
Az almákat meghámozom, felszeletelem.

Elkészítés

A sütőporos liszthez adom a puha margarint a tojások sárgáját, a cukrot/mézet, ízesítőket és a tej hozzáadásával ruganyos tésztát gyúrok. Lisztezett deszkán kinyújtom 0,5 cm vastagra úgy, hogy beleférjen a 24x18 cm-s tepsibe. A darált mákot beleforgatom a tojások felvert habjába majd a tésztára simítom. A tejére kerülnek az almaszeletek. Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 30 perc. Pudingot készítek és a kihűlt sütemény tetejére simítom. Tortadarával díszítem.

Tárolás

Hűtőben 3 nap, de biztos, hogy hamarabb elfogy :-))
Pudingos mákos-almás szelet Pudingos mákos-almás szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
61 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!