Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puha gofri alaprecept

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Puha gofri alaprecept

10 dkg margarin
5 dkg méz
3 tojás
1 kk. szódabikarbóna
20 dkg liszt
Csipet só
2,5 dl tej
1 ek. margarin a sütő kenéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztben elkavarjuk a szódabikarbónát és a sót.
A margarint megolvasztjuk, de ne legyen túl forró, beleütjük a tojásokat, belecsorgatjuk a mézet, beleszórjuk a vaníliás cukrot és jól elkeverjük.
A két részt összeforgatjuk.
Csomómentes, sűrű masszává kavarjuk a tejjel.
A hideg sütőt kikenjük az olvasztott margarinnal, majd felforrósítjuk.
A masszából teszünk egy adagot a gofrisütőbe, majd pár perc alatt megsütjük.

Tálalás

7-8 db nagy gofri lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Mézzel lecsorgatva, gyümölcsökkel tálaljuk. Kínálhatjuk lekvárral, tejszínhabbal.
Puha gofri alaprecept Puha gofri alaprecept

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!