Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puha kakaós kelt kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

30 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
1 dl tejföl
3 ek. cukor
1 db tojássárgája
12 dkg margarin
1 csipet só

A töltelékhez:

10 ek. instant kakaópor (ha a kakaó nem cukrozott, akkor cukor is kell)
1 db tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, a cukrot, az olvasztott margarint, a sót és a tojássárgáját összegyúrjuk.
Az élesztőt kevés cukorral a langyos tejfölben megfuttatjuk, és a tésztához adjuk.
Kelesztjük kb. 40 percig, utána 2 cipóra szedjük szét. A cipót kör alakúra nyújtjuk (3-4 mm vastagra).
Megkenjük a tojások fehérjével, és rászórjuk a kakaóport (ízlés szerint ki mennyit). A széleit jobban szórjuk meg, mert az lesz a közepe a kifliknek.
A köröket 16-16 cikkre vágjuk, befele haladva tekerjük fel. A tepsibe rakjuk, és megkenjük tojásfehérjével. Előmelegített sütőben sütjük, akkor jó, ha a tetejük kissé megpirult.
Puha kakaós kelt kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!