Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Puncstorta

1 db 3 lapos piskótatorta (26 cm-es)
80+40 g ribizli zselé

A töltelékhez:

80 g mazsola
80 g cukrozott citrushéj keverék
100 g mandula (durvára vágva)
100 g étcsokoládé
1 ek instant kávé
100 ml tej
1 cirtom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
100 ml rum
150 g vaj

A torta tetejére:

2 cs nyújtható cukormáz v. porcukor
piros ételszínezék
50 g mandulapehely
200 ml tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral.

Elkészítés

A torta alsó és felső lapját megkenjük a 80g forró ribizli zselével a vágott felüknél és az alsót a formába fektetjük. A középső lapot kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük a leforrázott mazsolával, citrushéj keverékkel és a mandulával együtt. Az instant kávét feloldjuk 2 ek. forró vízben. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral a reszelt héjakkal, a csokival és a kávéval. Levesszük a tűzről hozzáadjuk a vajat és a rumot, ha elkeveredett hozzáöntjük a piskótakockákhoz és alaposan összedolgozzuk. A formába simítjuk és rányomjuk a felső piskótát a lekváros felével lefelé. Ráteszünk egy kerek fémlapot és egy nehezéket (konzervdoboz). A tortát hűtőbe helyezve egy napig tömörítjük.
Másnap kivesszük a formából és a tetejét megkenjük 40 g felforrósított lekvárral. A cukormázat ételszínezékkel rózsaszínre színezzük és vízzel önthető állagúra keverjük. Ne legyen túl folyós! Az egészet a torta tetejére öntjük és elsimítjuk. Az oldalát megszórjuk a mandulapehellyel. Egy éjszakán át hűvös helyen, de nem a hűtőben, szárítjuk.
Tálalás előtt a tejszínt felverjük a habfixálóval és dekoráljuk a torta tetejét.

Tálalás

16 szelet lesz belőle.

Alternatív elkészítés

A recept többé-kevésbé Lajos Mari és Hemző Károly "66 torta" c. könyvéből való.
Puncstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
62 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!