Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rácsos meggyes pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

45 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojássárgája
1 dl tejföl
csipet só

Töltelék:

2 üveg magozott meggy
10 dkg cukor
3 ek. keményítő
csipet fahéj
1 tojás a kenéshez
5 dkg darált háztartási keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Ha házi meggybefőttet használunk, akkor korábban kimagozhatjuk és elkészíthetjük a tölteléket. Hiszen a tölteléknek amúgy is ki kell hűlnie! Persze nem gond, ha langyosan vagy kicsit melegen kerül a tésztára, de kihűlve is ugyanúgy tudjuk használni!

Elkészítés

A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Tejfölben elkeverjük az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk és fél órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát két részre osztjuk, 3/4 és 1/4. A tepsit kikenjük margarinnal. A nagyobb tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, megszórjuk keksszel. A meggyet a levével, cukorral, fahéjjal együtt elkezdjük főzni. A keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük és azt is hozzáöntjük. Pár percig főzzük, de semmiképpen ne forraljuk! Akkor jó, amikor a kanálra már jól tapad és sűrű, szirupszerű! Hagyjuk egy kicsit hűlni. Elég pár percet kevergetni. Amíg hűl, elkészítjük a tetejét, a rácsot!
2 lehetőség van: vagy kinyújtjuk a tésztát, felcsíkozzuk és átlósan lepakoljuk. Vagy kinyújtjuk a tésztát és kb. 2 cm-es vágásokat ejtünk a tésztán, vagy rácsozó hengert használunk.
A rácsokat lekenjük tojással és 30-35 perc alatt kb. 175 fokon készre sütjük.
Amikor kész, meg kell várni míg, kihűl és csak utána szeletelni!

Tálalás

Ebből a mennyiségből egy nagy gáztepsi adag lesz!

Tárolás

Letakarva, hűvös helyen tároljuk.
Rácsos meggyes pite Rácsos meggyes pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!