Rácsos meggyes pite
Hozzávalók
Tésztához:
45 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojássárgája
1 cs. Dr. Oetker Instant élesztő
1 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
2 üveg magozott meggy
10 dkg cukor
3 ek. keményítő
csipet fahéj
1 tojás a kenéshez
5 dkg darált háztartási keksz
Elkészítés
Előkészítés
Ha házi meggybefőttet használunk, akkor korábban kimagozhatjuk és elkészíthetjük a tölteléket. Hiszen a tölteléknek amúgy is ki kell hűlnie! Persze nem gond, ha langyosan vagy kicsit melegen kerül a tésztára, de kihűlve is ugyanúgy tudjuk használni!
Elkészítés
A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Tejfölben elkeverjük az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk és fél órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát két részre osztjuk, 3/4 és 1/4. A tepsit kikenjük margarinnal. A nagyobb tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, megszórjuk keksszel. A meggyet a levével, cukorral, fahéjjal együtt elkezdjük főzni. A keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük és azt is hozzáöntjük. Pár percig főzzük, de semmiképpen ne forraljuk! Akkor jó, amikor a kanálra már jól tapad és sűrű, szirupszerű! Hagyjuk egy kicsit hűlni. Elég pár percet kevergetni. Amíg hűl, elkészítjük a tetejét, a rácsot!
2 lehetőség van: vagy kinyújtjuk a tésztát, felcsíkozzuk és átlósan lepakoljuk. Vagy kinyújtjuk a tésztát és kb. 2 cm-es vágásokat ejtünk a tésztán, vagy rácsozó hengert használunk.
A rácsokat lekenjük tojással és 30-35 perc alatt kb. 175 fokon készre sütjük.
Amikor kész, meg kell várni míg, kihűl és csak utána szeletelni!
2 lehetőség van: vagy kinyújtjuk a tésztát, felcsíkozzuk és átlósan lepakoljuk. Vagy kinyújtjuk a tésztát és kb. 2 cm-es vágásokat ejtünk a tésztán, vagy rácsozó hengert használunk.
A rácsokat lekenjük tojással és 30-35 perc alatt kb. 175 fokon készre sütjük.
Amikor kész, meg kell várni míg, kihűl és csak utána szeletelni!
Tálalás
Ebből a mennyiségből egy nagy gáztepsi adag lesz!
Tárolás
Letakarva, hűvös helyen tároljuk.
Kedvencnek jelölöm
Rácsos meggyes pite
Hozzávalók
Tésztához:
45 dkg liszt
25 dkg margarin
1 tojássárgája
1 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
2 üveg magozott meggy
10 dkg cukor
3 ek. keményítő
csipet fahéj
1 tojás a kenéshez
5 dkg darált háztartási keksz
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Ha házi meggybefőttet használunk, akkor korábban kimagozhatjuk és elkészíthetjük a tölteléket. Hiszen a tölteléknek amúgy is ki kell hűlnie! Persze nem gond, ha langyosan vagy kicsit melegen kerül a tésztára, de kihűlve is ugyanúgy tudjuk használni!
Elkészítés
A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Tejfölben elkeverjük az élesztőt. A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk és fél órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát két részre osztjuk, 3/4 és 1/4. A tepsit kikenjük margarinnal. A nagyobb tésztát kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, megszórjuk keksszel. A meggyet a levével, cukorral, fahéjjal együtt elkezdjük főzni. A keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük és azt is hozzáöntjük. Pár percig főzzük, de semmiképpen ne forraljuk! Akkor jó, amikor a kanálra már jól tapad és sűrű, szirupszerű! Hagyjuk egy kicsit hűlni. Elég pár percet kevergetni. Amíg hűl, elkészítjük a tetejét, a rácsot!
2 lehetőség van: vagy kinyújtjuk a tésztát, felcsíkozzuk és átlósan lepakoljuk. Vagy kinyújtjuk a tésztát és kb. 2 cm-es vágásokat ejtünk a tésztán, vagy rácsozó hengert használunk.
A rácsokat lekenjük tojással és 30-35 perc alatt kb. 175 fokon készre sütjük.
Amikor kész, meg kell várni míg, kihűl és csak utána szeletelni!
2 lehetőség van: vagy kinyújtjuk a tésztát, felcsíkozzuk és átlósan lepakoljuk. Vagy kinyújtjuk a tésztát és kb. 2 cm-es vágásokat ejtünk a tésztán, vagy rácsozó hengert használunk.
A rácsokat lekenjük tojással és 30-35 perc alatt kb. 175 fokon készre sütjük.
Amikor kész, meg kell várni míg, kihűl és csak utána szeletelni!
Tálalás
Ebből a mennyiségből egy nagy gáztepsi adag lesz!
Tárolás
Letakarva, hűvös helyen tároljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?