Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rakott rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

1 csomag jó fajta réteslap (8 lapos)
50 dkg túró
1,5 kg alma
citromlé
15 dkg barna nádcukor
kevés fahéj
1 egész citrom reszelt héja
15 dkg porcukor
1 tojás

Kenéshez:

1 dl olaj
1 dl tejföl
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőtepsit kibélelem sütőpapírral.

Elkészítés

A tejfölt, és az olajat összekeverem, ez kell a kenéshez. Az almát meghámozom, lereszelem, és citromlével meglocsolom. A túrót kikeverem a porcukorral, a vaníliással, 1 tojással, meg a reszelt citrushéjjal. Ezután a barna cukrot a fahéjjal keverem össze. A réteslapot kibontom, és az első lapot a tepsibe teszem, majd megkenem ecsettel, a tejfölös olajos keverékkel, ráteszek, egy másik lapot, kenem, majd a harmadikat. Morzsával megszórom és rákenem a túrót, majd megint morzsázom, és lapot terítek, most kettőt. Az almát ráterítem és megszórom a fahéjas cukorral, majd a maradék 3 lapot, közben megkenem mindegyiket. A tetejét is jól megkenem, és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm. Porcukorral jól beszórom, ha már kihűlt, és négyzetekre vágom.
Rakott rétes Rakott rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
71 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!