Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Répatorta

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Répatorta

2,5 dl cukor (ha nincs hozzá mércénk, 25 dkg-nyi cukor)
4 tojás
3 dl olaj
5 dl reszelt sárgarépa
5 dl liszt (ha nincs hozzá mércénk, 50 dkg liszt)
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj

A krém hozzávalói:

1 doboz natúr Philadelphia krémsajt
1 teáskanál Dr. Oetker Vanillincukor
10 deka vaj (nem margarin)
2 dl porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A cukrot, tojásokat, olajat összekeverem. Hozzáadom a reszelt sárgarépát, elkeverem, a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm. 180 fokos sütőben kb. 35-45 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy mikor sült meg.
A krém hozzávalóit összekeverem, és a már kihűlt süteményre simítom. (én tepsiben sütöm a kb. 30 x 40 cm-es változatban, de csinálhatunk belőle muffint is, és kis marcipán répával díszíthetjük)

Remek sütemény, próbáljátok ki!

Tárolás

Sokáig eláll. Én a tányért zacskóba szoktam kötni.

Alternatív elkészítés

A tésztába keverhetünk diót is, vagy tehetjük a tetejére is (ha muffinként sütjük meg, akkor a krémet is helyettesíthetjük egy fél dióval a tetején).
Répatorta Répatorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!