Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Reszelt almás süti

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Reszelt almás süti

50 dkg liszt
15 dkg porcukor
20 dkg margarin
2 ek. tejföl
4 db tojás
1 csipet só

A töltelékhez:

1,5 kg alma
6 ek. cukor
1 tk. fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A liszthez adjuk a cukor felét, a margarint, a tejfölt, a tojások sárgáját, a sót, és összedolgozzuk.
2. A tésztát kétfelé vesszük. A nagyobbik részét sütőpapírral bélelt közepes tepsibe tesszük, rá a cukorral és fahéjjal elkevert reszelt almát tesszük.
3. 10 percig előmelegített sütőben sütjük.
4. Közben a tojásfehérjéből habot keverünk, és mikor már kemény, hozzáadjuk a cukor másik felét és a vaníliás cukrot. Rákenjük a habot az almára, és visszatesszük a tepsit a sütőbe.
5. Mikor a hab megkeményedett kivesszük, és a tészta másik felét ráreszeljük, visszatesszük a sütőbe, és készre sütjük.
Reszelt almás süti

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!