Rezgő szelet
Hozzávalók
A sárga réteghez:
A barna réteghez:
A fehér réteghez:
A piros réteghez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A második réteget ugyanígy készítjük el, csak a kakaóport is a sárgájához is keverjük. Ezt a réteget is megszilárdítjuk.
A harmadik réteghez a zselatinos folyadékot a fentiek alapján elkészítjük. A tejfölt a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt zselatint és az előző két rétegre öntjük. Dermedésig hűtőbe tesszük.
Az utolsó réteghez a gyümölcskocsonyát a tasak utasításainak megfelelően elkészítjük és ha langyosra hűlt az egész tetejére öntjük és alaposan kihűtjük.
Ha teljesen megszilárdult minden réteg, a fólia segítségével, kiemeljük és szeleteljük.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Rezgő szelet
Hozzávalók
A sárga réteghez:
A barna réteghez:
A fehér réteghez:
A piros réteghez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A második réteget ugyanígy készítjük el, csak a kakaóport is a sárgájához is keverjük. Ezt a réteget is megszilárdítjuk.
A harmadik réteghez a zselatinos folyadékot a fentiek alapján elkészítjük. A tejfölt a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt zselatint és az előző két rétegre öntjük. Dermedésig hűtőbe tesszük.
Az utolsó réteghez a gyümölcskocsonyát a tasak utasításainak megfelelően elkészítjük és ha langyosra hűlt az egész tetejére öntjük és alaposan kihűtjük.
Ha teljesen megszilárdult minden réteg, a fólia segítségével, kiemeljük és szeleteljük.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?