Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rezgő szelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A sárga réteghez:

1,5 dl víz
1 ek kristálycukor
3 db tojás
4 ek porcukor

A barna réteghez:

1,5 dl víz
1 ek kristálycukor
3 db tojás
4 ek porcukor

A fehér réteghez:

1,5 dl víz
1 ek kristálycukor
3 pohár tejföl (kb. 5-6 dl)
4 ek porcukor

A piros réteghez:

2 cs gyümölcskocsonyapor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy viszonylag nagy, magas falú tepsit (én 23 x 33 cm-est használtam) kibélelünk műanyag fóliával.

Elkészítés

Az első réteghez a zselatint, a vizet és a kristálycukrot a tűzhelyen összemelegítjük, amíg a zselatin felolvad, de ne forraljuk. Tegyük félre hűlni. A tojásfehérjét habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a habot is hozzákeverjük. A kihűlt zselatinos folyadékot is beleforgatjuk. Az előkészített formába öntjük. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
A második réteget ugyanígy készítjük el, csak a kakaóport is a sárgájához is keverjük. Ezt a réteget is megszilárdítjuk.
A harmadik réteghez a zselatinos folyadékot a fentiek alapján elkészítjük. A tejfölt a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt zselatint és az előző két rétegre öntjük. Dermedésig hűtőbe tesszük.
Az utolsó réteghez a gyümölcskocsonyát a tasak utasításainak megfelelően elkészítjük és ha langyosra hűlt az egész tetejére öntjük és alaposan kihűtjük.
Ha teljesen megszilárdult minden réteg, a fólia segítségével, kiemeljük és szeleteljük.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Egyszerű elkészíteni, finom és nagyon érdekes édesség.
Rezgő szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
120 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!