Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizlis pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

15-20 dkg cukor
6 tojássárgája
kb. 2 evőkanál olaj
10 dkg víz
26 dkg liszt
6 tojásfehérje

Töltelék:

bármilyen gyümölcs
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy nagy tepsit kikenünk vajjal és meglisztezzük.

Tészta elkészítése:

A cukrot a 6 tojássárgájával összekeverjük, miközben hozzáadjuk fokozatosan az olajat és vizet. Hozzászitáljuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük. (ha 2 evőkanál kakaóport adunk hozzá, kakaós tészta is lehet.)
Keményre felverjük a tojásfehérjéket és óvatosan (hogy minél kevésbé törjön össze) hozzáöntjük a többit és egyben összekeverjük.
Beleöntjük a tepsibe és megszórjuk jó kiadósan (ill. ahogy szeretnénk) ribizlivel.
Betesszük a sütőbe és kb. fél óráig sütjük előmelegített sütőben.

Alternatív elkészítés

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető
Ribizlis pite Ribizlis pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!