Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ropogós-csokis őzgerinc

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Ropogós-csokis őzgerinc

20 dkg szezámmag
2 evőkanál víz
5 evőkanál kristálycukor
25 dkg vaj
20 dkg étcsokoládé (55 %-os)
5 evőkanál méz
20 dkg dió
10 dkg mézes puffasztott búzapehely

Ezenkívül:

1 db őzgerinc forma (30 cm hosszú, 10 cm széles)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szezámmagot zsiradék hozzáadása nélkül, szárazon megpirítottam egy teflon serpenyőben.
A kristálycukorból és a vízből sűrű karamellt főztem.
Hozzáadtam a vajat, csokit, mézet, és alacsony lángon, folytonos keverés mellett egyneművé főztem.
A tűzről lehúzva hozzáadtam a pirított szezámmagot, a durvára darabolt diót és a búzapelyhet, elkevertem.
Az őzgerincformát folpackkal kibéleltem, beleöntöttem a meleg masszát, majd miután kihűlt, a lelógó folpackkal betakarva egy éjszakára hűtőszekrénybe tettem.
Másnap vékony szeletekre vágva tálaltam.

Alternatív elkészítés

Nagyon klassz süti, sokáig eláll, szépen szeletelhető. Igazi kis nasi!
Ropogós-csokis őzgerinc

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!