Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rózsás torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

A nagyobbik formához:

10 darab tojás
10 kanál cukor
10 kanál liszt

A kisebbik formához:

6 darab tojás
6 kanál cukor
6 kanál liszt

Krémhez:

1 liter tej
250 g margarin

Díszítéshez:

fél liter tejszín
ételszínezek
cukorgyöngy
cukor-rózsa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegített sütőben, kb. 180 C fokon sütjük a piskótákat !

Elkészítés

A 10 tojásból hagyományos módon piskótát sütünk. Kétfele osztjuk, és egyenként sütjük meg a lapokat, a nagyobbik tortaformában. Először a tojássárgákat a cukorral nagyon habosra kavarjuk, majd beleszitáljuk a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot ugyanígy a 6 tojásból is 2 piskótát sütünk a kisebbik tortaformában!!
A pudingot megfőzzük, kihűtjük és elkeverjük a margarinnal! A tejszínt kemény habba verjük es színezzük!
Az alsó piskótára rákenjük a pudingos krémet, majd rátesszük a másik piskótát. A tetejére a kisebb piskóták kerülnek! Az egészet bevonjuk a tejszínhabbal!
Tortadíszítő segítségével kacskaringós mintákat nyomuk rá, gyöngyöcskékkel és cukor (vagy marcipán) rózsákkal díszítjük!!!
Rózsás torta Rózsás torta Rózsás torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
49 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!