Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rumos aszalt szilvás sportszelet

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rumos aszalt szilvás sportszelet

25 dkg darált keksz
15 dkg porcukor
1 üveg rumaroma
5 dkg aszalt szilva (mag nélküli)
2 dl tejszín
20 dkg margarin
2 dkg fenyőmag és zöld pisztácia darabok
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

20*25 cm-s tepsi, és folpack a béleléshez.

Elkészítés

A kekszet, a kakaót, és az aromát egy tálba öntjük. A tejszínt a cukorral felforraljuk, és a margarint hozzátesszük, és olvadásig keverjük. Az egészet a kekszre öntjük. Összedolgozzuk, és az aszalt szilvát is belevagdaljuk. A tepsibe öntjük, és eligazítjuk egy kenőkés segítségével.
Hűtőbe tesszük dermedni, majd 1 óra múlva a csokit gőz felett megolvasztjuk, és a tetejére öntjük. Fenyőmaggal, és pisztáciával díszítjük. A fóliát ráhajtjuk, és kifagyasztjuk. Vizes késsel szeleteljük.

Tálalás

20 szelet.

Tárolás

Hűtőben tároljuk!

Alternatív elkészítés

Az aszalt szilvától különleges íze van, ez az én ötletem volt.
Rumos aszalt szilvás sportszelet Rumos aszalt szilvás sportszelet Rumos aszalt szilvás sportszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!